PCPC&Consoles

Asus ROG Gladius II – The same… but a lot better!

Prima iteratie a modelului Gladius a prins destul de bine la public, fiind laudat pentru forma si calitatea generala a soarecului de razboi. Recent, Asus au lansat urmatoarea iteratie a acestei serii, numita cum altfel decat ROG Gladius II. Un soarec care adauga niste idei traznite, un concept interesant cand vine vorba de abordarea ergonomiei si cateva surprize placute. Precum… un cablu detasabil?!

Sunt putine schimbari notabile in forma lui Gladius II, Asus de aceasta data abordand un design snap-in pentru cablu, alterand, foarte putin forma si adaugand un buton pentru precizie. Pe langa aceste schimbari, Asus se pare ca si-au invatat lectia de data trecuta, de aceasta data suruburile fiind ascunse sub niste protectii de cauciuc, nu sub patinele mouse-ului, facand altfel schimbarea switch-urilor mecanice Omron din interiorul mouse-ului mult mai usoara.

Se vede ca si-au facut temele. Materialele alese pentru mouse sunt de o calitate superioara, iar ideea de a putea face switch-ul intre un cablu impletit si unul simplu este absolut geniala. Astfel, poti scapa de colacul de cablu de pe birou, daca alegi sa iti legi mouse-ul la tastatura si ai viteza de transfer necesara. Butonul de snipe este si el o aditie interesanta, asta pentru ca iti permite sa schimbi printr-o simpla actionare DPI-ul pe o rezolutie mai mica, astfel facand sniping-ul mult mai precis. De notat, de asemenea, ca lungimea cablului impletit este de doi metrii si, pentru o mai mare siguranta, un sistem de prindere secundar care tine cablul in loc. Atat timp cat nu pierzi cablurile, acestea avand un snat specific.

Design-ul lui Gladius II nu este o pura intamplare, Asus separand cele doua butoane de actionare, mouse 1 si mouse 2, tocmai pentru a evita actionarea din greseala a acestor doua butoane atat de importante. Un element care se imbina perfect cu intreg ansamblul estetic al soarecului, existand acele patern-uri maiase pentru care seria ROG este recunoscuta, atat sub forma unui strat de cauciuc anti-transpiratie pe lateralele lui Gladius II, cat si pe rotita acestuia. La care mai adaugam si iluminarea RGB si avem un soarec mai mult decat aratos. Un soarec cu o identitate propie si cu o directie clara.

De partea negativa a acestui mouse, Gladius II are cateva metehne la capitolul design. Cu toate ca este un mouse care se preteaza pe toate tipurile de grip, pozitia butonului de snipe s-ar putea sa nu fie neaparat fericita. Pentru cei cu o mana relativ medie, pozitionarea acestuia nu o sa prezinte un disconfort. In momentul in care discutam de degete mai lungi, s-ar putea sa observam mici actionari intamplatoare, care iti vor schimba DPI-ul in timpul meciului. Un alt lucru care nu ne-a prea placut a fost rigiditatea cablului impletit. O idee mai flexibil si era absolut bestial.

Trecand la partea tehnica, adica la senzor, unde mare parte din actiune are loc, Asus au ales sa updateze senzorul de pe Gladius 1, de aceasta data oferind 12000 DPI, ceea ce in termeni mai simpli, iti permite sa misti un centimetru mouse-ul pe pad si sa treci dintr-o parte in alta a monitorului tau 4K.  Includem faptul ca este un senzor certificat 50G si ca poate inregistra orice miscare pana la 250 inci pe secunda si putem spune cu certitudine ca avem un soarec al dracu’ de precis.

Sustinem asta si cu niste meciuri, mai multe, de Overwatch, unde mouse-ul a mancat cel putin 20 de ore de gameplay, moment in care am putut sa realizam unde straluceste cu adevarat. L-am setat ca orice individ normal care ruleaza jocurile in 4K pe o rezolutie de 1200 DPI si de aici totul este poveste. Nu am simtit diferenta intre mouse-ul nostru obisnuit si Gladius II, ba mai mult, nivelul de confort, pretul, durabilitatea si performanta nu ne obliga decat sa recomandam acest soarec de la ROG ca unul pentru cei care joaca in special shootere ce necesita un nivel mare de precizie. Daca pretul este prea piperat, nu uitati ca are un fratior mai mare, prima iteratie de Gladius, care si acela are calitati deosebite.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button