PC

ASUS ROG G752V – O noua specie de laptop!

Asus ROG G752V face parte dintr-o noua specie de laptopuri, nascuta imediat dupa aparitia seriei 10 (Pascal) de la Nvidia.

Joaca de-a desktop-ul! Asa putem numi aceasta noua catogerie de laptop-uri care incearca sa se impuna in acest moment pe piata. Discutam aici despre modelele de laptop ce au integrata o placa video de desktop. Evident placa nu este la fel de mare, aceasta avand dimensiuni relativ reduse.

ASUS ROG G752V ne pune la dispozitie o placa video nVidia GTX 1070 de desktop, o placa pe care unii nu o au nici macar in desktopul personal. Asus ROG G752V are la baza un procesor Intel i7 7700HQ cu patru nuclee si opt fire de executie, un standard am putea spune. Acesta este suficient de puternic, dar la limita inca pot aparea momente in anumite jocuri cand acesta sugruma placa video. Totusi este un procesor cu un TDP de doar 45W, dar cine stie, poate cu noua arhitectura Ryzen lucrurile se vor schimba si umbla zvonuri ca ASUS vor fi printre primi care vor lansa un laptop cu procesor Ryzen si placa video din seria Vega.

Trebuie sa mentionam faptul ca procesorul poate fi overclock-at la 4GHz. Alaturi de acest procesor mai avem 32GB RAM DDR4, un SSD de 256GB pe standard NVME de la Samsung si un HDD de 1TB de la Hitachi. Ecranul are rezolutie Full HD, iar calitatea lui este foarte buna, mai ales ca acesta este pe 120Hz si suporta GSync. Capacul este realizat din metal, cu elemente florescente portocalii, care pe timp de noapte lumineaza, deoarece dispune de LED-uri. Ca si conectivitate avem in partea stanga doua porturi USB, o unitate optica si un cititor de carduri SD. In partea dreapta regasim mufa pentru incarcare, o mufa LAN, un HDMI, un mini DisplayPort, doua USB 3.0, mufe jack pentru sunet si nu in ultimul rand un USB Type C cu suport pentru Thunderbolt 3.

Tastatura este una foarte silentioasa si iluminata specific seriei ROG. In partea dreapta avem si un numpad full. Trackpad-ul este mare si dispune de butoane separate pentru click-uri. In jocuri laptopul se descurca foarte bine; in GTA 5 cu setari pe high si rezolutie full HD acesta a obtinut o medie de 100 FPS, la fel de bine s-a descurcat in DOOM sau Dirt Rally. Per total suntem extrem de incantati de acest laptop.

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button