PC

Asus ROG anunță placa de bază Crosshair VI Extreme

Brandul Republic of Gamers al producătorului ASUS este o marcă cu tradiție în rândul gamerilor entuziaști. Nu sunt ieftine, dar de obicei produsele din această gamă sunt construite cu materiale de o calitate superioară, sunt rezistente, și de obicei trec testul timpului, reușind să fie relevante și de folos pe o perioadă mai îndelungată.

Ultima componentă lansată de ASUS sub brandul ROG este o placă de bază ce conține toate funcțiile pe care ți le-ai putea dori de la un astfel de produs. Noul model Crosshair VI Extreme va atrage atenția în special celor care vor să-și construiască un nou sistem pe platforma Ryzen, placa de bază având un soclu pentru procesor de tip AM4.

Tehnologia de pe această placă este de ultimul răcnet: chipset X370, suport pentru memorie RAM de până la 3200MHz, sloturi ranforsate dual PCI-E 3.0 x16 Safe Slots, un slot PCI-E 2.0 x16, trei sloturi PCI-E 2.0 x1, USB 3.1 Gen 2 și ieșire audio HD în sistem 7.1. Alte funcții adiționale includ 8 porturi SATA 6Gb/s, soclu dual M.2 (tip M), jack-uri audio luminate cu LEDuri colorate și un scut preinstalat pe placa de bază pentru porturile de intrare/ieșire.

Este o placă ce conține multe brizbrizuri folositoare pentru amatorii de overclocking, cu soluții cum ar fi „Pro Clock Technology”. Există mai multe puncte de control al temperaturii, putând fi monitorizată inclusiv temperatura lichidului de răcire, în caz că folosiți așa ceva. Există și un sistem de iluminare RGB cu diferite efecte, cum ar fi de pulsare, în ritmul muzicii, sub formă de curcubeu, sau pur și simplu static. Iluminarea ledurilor poate fi setată să reflecte inclusiv starea temperaturii, culoarea schimbându-se funcție de temperatura sistemului.

Din păcate, o astfel de bijuterie vine la pachet cu un preț premium pe măsură. ASUS recomandă un preț pentru consumatorul final de 350 dolari. Dar dacă printre voi se numără și cei pentru care acest aspect nu reprezintă un impediment, atunci foarte probabil această placă merită toți banii.

Sursa 1
Sursa 2

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button