TECHRSS PaginaDeMedia

ASUS va lansa ProArt Display, un monitor 4K HDR cu luminozitate mare și VRR la 120Hz

Producătorul a pregătit un monitor cu specificații interesante, îndeosebi datorită unei luminozități maxime impresionante și al unui variable refresh rate (VRR) de 120Hz. ASUS ProArt Display ispune de un panou mini-LED 4K de 32 de inci cu retroiluminare, suport HDR și un contrast foarte bun.

Alături de acestea, ProArt Display are luminozitate maximă de 1600 de niți, cu întunecare locală pe 1152 de zone pentru un raport de contrast de 1.000.000:1. Monitorul acceptă mai multe formate HDR, inclusiv Dolby Vision, HDR10 și Hybrid Log-Gamma (HLG), dar și curbe HDR10, inclusiv curba PQ hard clip, PQ Optimized și PQ Basic – toate acestea pentru a se potrivi nevoilor specifice ale creatorilor de conținut și pentru a asigura compatibilitatea cu serviciile de streaming video existente și cu o listă tot mai mare de jocuri compatibile cu HDR.

Suportul HLG permite utilizarea cu televiziunea terestră și prin satelit, permițând utilizatorilor să vizualizeze și să creeze materiale pentru platforme de televiziune prin satelit și de difuzare, cum ar fi BBC iPlayer, Japan NHK TV și DirecTV. Pre-vizualizarea HDR funcționează, de asemenea, cu software-ul de editare video, permițând creatorilor să își vizualizeze rezultatul final pentru un proces de editare mai simplificat.

ASUS ProArt Display aduce culori bogate și uniforme

ASUS ProArt Display dispune de tehnologia quantum-dot care oferă o gamă largă de culori de 98% DCI-P3, 99,5% Adobe RGB, 100% sRGB, 100% Rec. 709 și 85% Rec. 2020 pentru editare video și post-producție. Împreună cu adâncimea de culoare reală de 10 biți monitorul oferă creatorilor de conținut un spectru de culori vast cu care să se joace.

Majoritatea monitoarelor mini-LED pot avea probleme de acuratețe a culorilor atunci când sunt privite din unghiuri largi, descentrate, ceea ce reprezintă o problemă atunci când colaborezi cu clienții sau colegii la proiecte în care culoarea are o importanță critică. Tehnologia Off-Axis Contrast Optimization (OCO) din ProArt Display rezolvă această situație cu ajutorul unui strat de compensare care controlează transmisia luminii. Această tehnologie reduce efectul de halo cu 80% și îmbunătățește raportul de contrast al părților mai întunecate ale ecranului cu un factor de până la șapte, pentru a se asigura de acuratețea conținutului redat pe ecran.

ASUS ProArt Display monitor

Monitorul poate fi calibrat cu ușurință

Tehnologia de calibrare ASUS ProArt salvează toate profilurile parametrilor de culoare pe cipul IC de scalare intern al monitorului, și nu pe PC. Monitorul poate fi calibrat și tabelul de căutare poate fi rescris, permițând utilizatorilor să conecteze monitorul la dispozitive cu sisteme de operare sau aplicații diferite, fără a fi nevoie să ajusteze setările. Distorsiunea semnalului între circuitul integrat și spectrul optic al ecranului LCD este, de asemenea, redusă. Profilurile de culoare salvate pot fi accesate cu ușurință prin intermediul tastei rapide de pe monitor.

Tehnologia integrată ASUS ProArt Calibration 2.0 permite ajustări rapide și ușoare pentru a menține acuratețea culorilor monitoarelor ASUS ProArt. Aceasta oferă calibrare SDR și HDR cu luminozitate reglabilă, gamă de culori, temperatură de culoare și alți parametri pentru a asigura culori consistente și precise. Monitoarele ProArt sunt compatibile cu majoritatea calibratoarelor importante, inclusiv cu cele de la X-Rite, Datacolor și Klein. De asemenea, acestea funcționează perfect cu software-ul profesional de calibrare hardware Calman și Light Illusion ColourSpace CMS pentru calibrare rapidă și ușoară.

ProArt Display aduce opțiuni bogate de conectivitate prin intermediul unui hub USB, două porturi Thunderbolt 3, DisplayPort 1.4, două porturi HDMI 2.0 și un port HDMI 2.1 care acceptă imagini 4K 120 Hz. Modelul PA32UCG-K include dispozitivul de calibrare a monitorului X-Rite i1 Display Pro.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button