Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

ASUS prezinta implementarile pentru noua generatie NVIDIA RTX 3000

In prima zi a lunii Septembrie am fost martori la evenimentul de lansare al generatiei RTX 3000 de la NVIDIA. A fost doar o chestiune de timp pana ce producatorii au inceput sa-si anunte propriile implementari pentru noile placi video. Unul dintre acesti producatori este ASUS, iar astazi aruncam o privire la ce ne asteapta odata ce placile vor fi puse in vanzare.

ROG Strix

Seria ROG Strix a fost mereu varful de gama al producatorului. Situatia ramane aceeasi si de aceasta data, iar placile video din generatia RTX 3000 de la ASUS vor fi niste monoliti. Racirea este formata dintr-o carcasa cu accente metalice care cuprinde trei ventilatoare Axial-tech.  Ventilatorul centra utilizeaza un inel si 13 pale pentru a oferi presiunea statica necesara patrunderii radiatorului. Celelalte doua folosesc cate 11 pale si un inel pe jumatate din grosimea ventilatorului pentru a permite disiparea laterala si un flux mai bun de aer prin matricea de racire.

Nu doar racirea a fost imbunatatita. Astfel, condensatorii, bobinele si treptele de alimentare livreaza fara efort sute de wati intr-o milisecunda. Placile grafice ROG Strix GeForce RTX 3000 sunt dotate cu componente Super Alloy Power II care au fost lipite pe PCB folosind tehnologia Auto-Extreme. Aceasta din urma reprezinta un proces de fabricatie automatizat care asigura ca fiecare placa indeplineste specificatiile riguroase ROG pentru calitate si fiabilitate.

TUF Gaming

Seria TUF Gaming GeForce RTX 3000 a fost construita pentru imbunatatirea puterii si a racirii. Un nou invelis de metal gazduieste trei ventilatoare axiale puternice ce utilizeaza rulmenti dubli, durabili. Rotatia ventilatoarelor a fost optimizata pentru a reduce turbulenta, iar la temperaturi scazute toate cele trei se pot opri. Sub ele se afla radiatoare independente pentru memorie si GPU ce mentin indicele termic sub un control precis.

TUF Gaming GeForce RTX 3080

Urmand principiile TUF Gaming, componentele au fost selectate pentru durabilitate si performanta. Alaturi de bobinele si MOSFET-urile de top, condensatorii ce intrunesc cerintele standardelor militare fac din TUF o referinta de top in fata competitiei. Pentru a li se asigura functionarea fara probleme, placile sunt supuse unui teste de 144 ore pentru validarea durabilitatii.

ASUS Dual

ASUS Dual este varianta cea mai accesibila dintre cele trei pe care le-am prezentat in acest articol si probabil va fi printre cele mai accesibile implementari pe generatia NVIDIA GeForce RTX 3000. ASUS Dual va fi disponibil doar pentru RTX 3070 si imbina intr-un mod optim performanta si simplitatea. Folosind tehnologii avansate de racire derivate din placile grafice de top, modelele Dual au ales fondul in fata formelor, fiind alegerea perfecta pentru sisteme atent echilibrate.

Un sasiu curat se potriveste deopotriva cu estetica statiilor de lucru si a platformelor de jocuri. Doua ventilatoare axiale asigura un flux de aer amplu, avand posibilitatea de a se opri automat la temperaturi scazute. ASUS Dual GeForce RTX 3070 vizeaza atat gamerii cat si creatorii de continut si utilizatorii entuziasti interesati de o experienta plug&play robusta.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button