PC

Asus lansează Tinkerboard, un concurent pentru Raspberry Pi

Asus anunță lansarea lui Tinkerboard, un nou PC în miniatură făcut să ocupe același segment de piață ca celebrul Raspberry Pi, însă nu tocmai la același preț.

Tinkerboard vine la prețul de 55 de lire sterline, sau aproximativ 64 de euro. Cu mult peste prețul de 34 de lire al unui Raspberry Pi 3. Dar în acest preț, PC-ul făcut de Asus vine cu o serie de avantaje. Folosește un procesor ARM Cortex A17 cu 4 nuclee care funcționează la 1.8GHz, dispune de 2GB de memorie RAM, are un GPU Mali T760 capabil să facă upscaling conținutului video până la 4K la 30 de cadre pe secundă și vine chiar cu suport pentru decodare H.264, H.265 și sunet pe 24 de biți.

Tinkerboard mai are și conectivitate LAN de 1Gb/s, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, USB și tradiționalul conector GPIO de 40 de pini. Se mai pot atașa camere și ecrane prin conectorii dedicați. Sistemul este compatibil cu o variantă customizată de Debian.

Așa că dacă sunteți interesați să faceți experimente cu electronice sau proiecte trăznite care necesită putere de procesare, veți avea de acum înainte o soluție disponibilă și de la Asus.

[Bit Tech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close