PCTECHTech&IT

ASUS lansează ROG Crosshair VII Hero, cea mai puternică placă de bază pe platformă AMD X470

ASUS lansează o nouă familie de plăci de bază construite pe baza chipsetului AMD X470. ROG Crosshair VII Hero și perechea sa dotată cu suport Wi-Fi sunt vârfurile de gamă, cele mai avansate plăci de bază construite în prezent pe platformă AMD X470. Chipset-ul X470 este conceput pentru a îmbunătăți performanța pentru noua generație de procesoare AMD Ryzen 2000, supranumite Pinnacle Ridge, dar și pentru a păstra compatibilitatea cu actualele procesoare Ryzen.

Noua serie X470 include șase plăci de bază, fiecare cu o personalitate unică. ROG Crosshair VII Hero și modelul similar care include suport Wi-Fi aduc un design „de camuflaj” (permit dezactivarea completă a becurilor LED de pe placă) și sunt destinate overclockerilor și gamerilor obișnuiți.

Placa de bază Strix X470-F Gaming aduce îmbunătățiri specifice ROG cum ar fi calibrarea ușoară a setărilor și personalizare accesibilă, în timp ce Strix X470-I Gaming este o placă cu dimensiuni mini-ITX și este potrivită sistemelor puternice cu dimensiuni compacte.

Placa de bază TUF X470-PLUS Gaming este construită din componente cu grad militar și a fost concepută cu ajutorul unei alianțe de parteneri din industrie care au avut drept scop integrarea funcțională a componentelor, dincolo de compatibilitatea lor la nivel de aspect.

Placa de bază Prime X470-PRO se poziționează ca o alternativă completă pentru creatorii de conținut și pentru cei care au nevoie de un grad mare de productivitate, aducând un nivel superior de control pentru utilizatori și un design inspirat de arhitectura futuristă.

În ciuda diferențelor dintre game, seriile ASUS X470 au în comun caracteristici și capabilități care să aducă cea mai bună experiență de utilizare. De la calibrare, la răcire și personalizare, noile plăci de bază au fost concepute pentru a ajuta utilizatorii să profite la maximum de potențialul sistemelor PC pe care le dețin.

Îmbunătățirile aduse AMD Ryzen promit să aducă o performanță mai mare decât generația anterioară și o mulțime de modele cu multiplicatoare deblocate, ceea ce va permite utilizatorilor să obțină viteze mai mari decât cele standard. Totuși, overclockingul procesorului mai este limitat de răcire și de caracteristicile specifice fiecărui model, nu doar de multiplicatoare. De aceea, cu un singur click, setările 5-Way Optimization permit ajustarea automată a ventilatoarelor și testarea limitelor procesorului. Inteligența integrată va identifica viteza maximă pe care sistemul o suportă fără a sacrifica stabilitatea, iar opțiunile de configurare vor permite experților să calibreze cu mare precizie procesul de overclocking pentru a-l face să se potrivească nevoilor lor.
Auto-calibrarea este completată de o serie de opțiuni manuale de ajustare care, în mâinile utilizatorilor experimentați, vor deveni o unealtă care să ajute la folosirea completă a performanței de care este în stare placa de bază.

Un nou shortcut către UEFI va permite utilizatorilor să găsească și să modifice rapid setări particulare, fără să fie nevoie să treacă prin mai multe pagini de meniu. Odată ce au stabilit setările dorite, utilizatorii pot exporta profilurile care le includ și le pot împărtăși cu alții. Sistemul va păstra o copie a acestor profiluri care vor fi reîncărcate chiar dacă actualizările de firmware vor sterge de pe placă orice alte informații. Sistemul EZ Flash 3 simplifică flashingul pentru firmware prin descărcarea automată și aplicarea celor mai noi actualizări direct din UEFI.

Răcirea eficientă este esențială pentru atingerea și susținerea performanței de vârf, în special cu noul algoritm de overclocking Ryzen XFR care este din ce în ce mai agresiv și pornește profilul de răcire exact atât cât este necesar. Pentru a reduce la minim zgomotul produs, fluxul de aer va fi aplicat precis, doar unde și când este nevoie.

Seria X470 aduce un grad superior de răcire cu o gamă de headere (conectori) de răcire atât pentru lichid cât și pentru aer. Cel puțin un header (conector) de pe fiecare placă este configurat pentru sisteme de racire de tip AIO, așa că utilizatorii pot să conecteze direct sistemele de răcire; în timp ce unele plăci de bază au headere (conectori) de răcire suplimentare pentru pompe de amperaj înalt și senzori pentru lichid.

Conectarea ventilatoarelor este la fel de simplă; toate headerele (conectorii) de pe placă se ajustează automat pentru componente DC cu trei pini și PWM cu patru pini, iar calibrarea încorporată va duce fiecare ventilator până la nivelul maxim de rotații pentru a monitoriza precis comportamentul acestora, înainte ca utilizatorii să ajusteze timpul de răspuns.

Gama extinsă de opțiuni de pe plăcile de bază ASUS a fost dezvoltată din dorința de a oferi utilizatorilor o libertate cât mai mare atunci când vor să-și calibreze PC-ul și să facă personalizări la nivel de aspect. Seria de plăci de bază X470 vine cu un ton de culoare neutru, cu motive predominant monocromatice, și permite utilizatorilor control total asupra culorilor și efectelor specifice iluminării RGB Aura Sync. Aura Sync coordonează nu doar iluminarea plăcii de bază, ci și iluminarea în întregul ecosistem de componente compatibile, acoperind fiecare aspect al sistemului, de la componente interne până la periferice.

Sistemele de iluminare încorporate în noile modele ROG și Prime estompează strălucirea dură a becurilor LED simple și oferă o iluminare mai omogenă ce aduce un halou mai puternic. Toate plăcile de bază X470 pot să alimenteze cel puțin doi metri de benzi LED RGB, suficiente pentru a ilumina un întreg sistem. ROG duce totul la un nou nivel cu suportul pentru dispozitivele de iluminare care se pot controla și care permit ajustarea fiecărui bec LED individual, ceea ce aduce efecte luminoase și interacțiuni avansate cu sistemul de iluminare.

Pentru utilizatorii care preferă să rămână discreți, seriile de plăci de bază X470 includ un comutator UEFI care dezactivează instantaneu toate benzile de LED-uri RGB conectate. Plăcile de bază ROG merg chiar mai departe de atât și sunt dotate cu un „mod de camuflaj” care dezactivează becurile LED mai mici, folosite pentru indicarea statusului sistemului, ceea ce permite Crosshair VII Hero să stingă complet iluminarea pe toată suprafața plăcii.

Plăcile video puternice sunt un element diferențiator al sistemelor de gaming, așa că sloturile PCIe® x16 conectate la procesor au pereți metalici ranforsați și un sistem mai sigur de fixare pe placă. Tratamentul ASUS SafeSlot întărește slot-ul pe toate planurile și ajută la protecția plăcii de bază împotriva uzurii fizice cauzate de manipularea agresivă sau de loviturile accidentale.

Procesoarele Ryzen rezervă patru rute PCI Express® 3.0 pentru SSD-ul NVMe™, iar chipset-ul X470 adaugă încă două pentru o procesare mai bună. Deși legătura cu conexiune dublă are un punct maxim de procesare mai scăzut decât concurenții cu patru rute, lungimea maximă de bandă este de 3X mai mare decât cea a interfeței SATA de 6 Gbps.

Toată seria de plăci de bază X470 are slot-uri M.2 duale care permit utilizatorilor să rezerve drive-ul primar pentru sistemul de operare și jocurile și aplicațiile accesate frecvent, iar un drive secundar poate fi folosit ca spațiu de stocare temporar sau permanent pentru arhiva Steam. Atunci când este nevoie, unealta integrată va putea șterge în siguranță datele atât de pe drive-ul SATA cât și NVMe, totul direct din UEFI.

Porturile USB 3.1 Gen 2 încorporate în chipset măresc viteza maximă teoretică de procesare la 10 Gbps pentru spațiile de stocare externe și dispozitivele de nouă generație. Seria de plăci de bază X470 conectează controllerul la ultimele două porturi din spate, iar cele mai multe modele în format ATX includ și un header intern destinat porturilor USB din partea din față a carcasei.

Porturile Intel® Gigabit Ethernet pe de seriile de plăci de bază ROG și Prime oferă o stabilă conexiune cu fir la rețea pentru gameri înrăiți și aduce viteze mari de transfer ale fișierelor. Suportul wireless integrat este disponibil pe plăcile Crosshair VII Hero (Wi-Fi) și Strix X470-I Gaming și adaugă o opțiune utilă fără să sacrifice viteza de procesare.

Îmbunătățirile la nivel audio, cum sunt codec-urile protejate și capacitatorii premium sunt incluși în toate plăcile din gamă, iar seria ROG adaugă pre-amplificare pentru căștile de gaming. Calitatea de intrare a sunetului devine din ce în ce mai importantă pentru streamingul către audiență, coordonarea strategiei cu toți membrii echipei în timpul sesiunilor de joc și în timpul întâlnirilor la distanță, așa că specialiștii ASUS au îmbunătățit calitatea semnalului de intrare a microfonului pe plăcile de bază ROG și Prime.

Familia de plăci de bază ASUS X470 este disponibilă la nivel global la retaileri selectați începând cu 19 aprilie 2018.
Pentru mai multe informații, imagini cu produsele și detalii specifice despre plăcile de bază ROG, ROG Strix, Prime și TUF Gaming, vă rugăm consultați ghidul cumpărătorului pe ASUS EdgeUp. Imagini suplimentare și analize de profunzime ale celor mai noi plăci de bază ROG și ROG Strix pot fi găsite pe ASUS ROG.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Vreu sa castig comprntele puse la batie ca sa im pot sa im fac abgreitd la pc meu cartof si sa pot sa fac yotobe etc. marm aujta mult compnetle la yotobe pentjocuri ru carira miea #… zonaIT..!!! .Am mai particpat la concrsuri de genu asta si nu am avut noroc si am decis sa particip pote am noroc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button