PC

ASUS lansează plăcile de bază Z270

Plăcile de bază ASUS Z270, pregătite pentru noile procesoare Intel Core din generația a șaptea, sunt create pentru gaming, overclocking, sisteme de răcire cu lichid, medii profesionale și proiecte DIY. Printre facilitățile exclusive ASUS din dotarea acestora se numără: 5-Way Optimization, Pro Clock și T-Topology – generația a treia.

Noua serie dispune de Aura Sync, prima tehnologie de iluminare RGB controlată de placa de bază și oferă suport pentru personalizarea cu elemente create la imprimantele 3D.

Având cel mai bun potențial de overclocking din clasa sa, seria Maximus IX atinge pragul de 7.383GHz pentru frecvența de funcționare a procesorului Intel Core.

ASUS a anunțat linia completă de plăci de bază Z270, serie ce pune în valoare potențialul celei de a șaptea generații de procesoare Intel Core i7. Aceasta include generațiile de plăci de bază Republic of Gamers (ROG) Maximus IX, cu versiunea Maximus IX Apex ce și-a stabilit un loc în istorie prin stabilirea a opt recorduri mondiale și poziționarea pe primul loc în 13 teste, în cele mai solicitante benchmarkuri.

Noua linie include seria de plăci de bază ROG Strix, dedicată celor ce pun accentul pe stil. Noile platforme ASUS Prime și ASUS TUF oferă posibilități avansate de reglaj, overclocking și stabilitate 24/7. Plăcile de bază ASUS pentru stațiile de lucru au fost actualizate cu noul chipset Z270, toate fiind livrate cu tehnologii exclusive, ce extrag fiecare strop de performanță din procesoarele Intel.

Comentând lansarea noilor serii de plăci de bază Z270, Joe Hsieh, Vicepreședinte Corporate ASUS și Manager General al Diviziei Motherboard Business Unit & New Product Planning declara:
Generațiile precedente au fost validate și premiate de multe publicații internaționale respectate, confirmând că ASUS este marca numărul unu pe segmentul plăcilor de bază. Ne străduim să oferim plăci de bază populare, ușor de folosit, stabile și de încredere, pe scurt, cele mai bune (BEST – Best-selling, Easy-to-use, Stable and Trusted motherboards).

Pentru generația Z270, am dus inovația și personalizarea la un nou maximum, cu sisteme precum Aura Sync RGB și suportul pentru elementele 3D printate. Am cooperat cu Shapeways pentru a lansa un magazin dedicat ASUS, unde utilizatorii vor putea să cumpere, să descarce și să-și personalizeze accesoriile 3D ce se pot tipări, astfel încât aceștia să nu mai privească o carcasă banală. De asemenea, este timpul pentru a dezlănțui puterea celei de a șaptea generații de procesoare Intel Core, iar seriile de plăci de bază ASUS Z270 sunt perfecte pentru acest lucru.

VIDEO: 3D Printing Project

Construite pentru performanță: tehnologii multiple pentru overclocking
ASUS este cel mai important producător de plăci de bază din lume. Echipele noastre de cercetare-dezvoltare sunt hotărâte să ofere cele mai ridicate performanțe, cu teste cuprinzătoare, mai complexe decât standardele industriei, oferind utilizatorilor abilitatea și încrederea de a supratacta procesoarele la 5.0GHz și chiar dincolo de această valoare1 – totul realizându-se cu un singur click din profilurile UEFI.

Plăcile de bază ASUS Z270 au multiple funcții ce ajută utilizatorii în eforturile lor pentru un overclocking reușit. 5-Way Optimization reglează în mod dinamic aspectele esențiale ale sistemului, totul în timp real, incluzând noua funcție Stress Test Distribution, prin care se ajustează nivelul testelor de încărcare pentru procesor și memoriile RAM, pentru cea mai bună performanță în overclocking. Ultima generațieFan Xpert 4 monitorizează temperaturile acceleratorului grafic, pentru a oferi răcirea eficientă, atunci când placa video este solicitată în jocuri sau în aplicații grafice 3D.

Tehnologia ASUS Pro Clock are un generator de frecvență dedicat, conceput pentru cea de a șaptea generație de procesoare Intel, oferind frecvențe de bază de până la 425MHz sau chiar mai mult. Aceasta lucrează în tandem cu ASUS TurboV Processing Unit (TPU) pentru a îmbunătăți controlul tensiunilor și overclockingul, crescând performanțele până la 5.4GHz sau chiar peste. Cea de-a treia generație ASUS T-Topology duce memoriile DDR4 la un nou nivel, de până la 4133MHz sau mai chiar mai sus2. Procesele de fabricație rafinate conferă calitate pe toată linia și minimum de interferențe între circuitele alăturate, astfel încât utilizatorii să se bucure de overclockingul memoriilor DDR4 cu frecvențe sincronizate pentru stabilitate superioară. Plăcile de bază ASUS sunt testate pentru compatibilitatea cu modulele de memorie DDR4 790+3 pentru o mai mare flexibilitate.

Personalizare: Aura Sync și componenete 3D printabile
ASUS Aura Sync este prima tehnologie din lume prin care plăcile de bază sincronizează iluminarea RGB a sistemului. Aceasta furnizează un joc de lumini distinctiv, disponibil pentru periferice și componentele compatibile, cu până la nouă efecte – toate controlate de aplicația intuitivă Aura. Noul mod Music poate pulsa lumina LED sincronizată, pentru ca utilizatorii să se bucure de piesele favorite.

Utilizatorii pot îmbunătăți mai departe sistemul de iluminare prin conectorul Aura RGB 4-pini/12V sau prin cablul de extensie inclus. Aura oferă un spectru luminos de culori și poate schimba nuanța în funcție de temperatura procesorului, furnizând informații valoroase la o simplă privire.

ASUS a simplificat personalizarea calculatorului și a componentelor sale, devenind primul brand care oferă suport pentru componentele tipărite 3D. Utilizatorii își pot imprima propriile piese pentru a personaliza aspectul plăcii de bază, pentru a îmbunătăți performanțele sistemului și managementul cablurilor. Elementele de fixare de pe placă au aceleași șuruburi precum SSD-urile M.2 și filete standard pentru a facilita prinderea pieselor printate. Utilizatorii pot adăuga rapid piesele cu numele lor, capacele pentru cabluri sau chiar suporturile pentru ventilatoarele dedicate SSD-urilor M.2, pentru a scădea temperatura cu până la 30°C prevenind reducerea performanțelor.

ASUS a conceput o serie de accesorii ce pot fi tipărite 3D, incluzând capace pentru cablurile 2-way SLI, grile pentru ventilatoare, sigla ROG pentru partea frontală și tot felul de suporturi pentru cabluri, adăugând mai mult stil. ASUS a cooperat, de asemenea, Shapeways, cea mai mare companie pentru servicii de imprimare 3D, pentru a lansa ASUS 3D Printing Store. Magazinul oferă o selecție de părți printabile, utilizatorii având posibilitatea să selecteze ceea ce doresc să printeze, materialele și culorile preferate, pe care le comandă direct de la Shapeways. Pentru personalizarea avansată, fișierele originale CAD pot fi descărcate și modificate, iar mai apoi pot fi comandate la Shapeways sau pot fi tipărite cu propriile imprimante 3D.

Performanțe record: Redefinirea limitelor pentru cea de a șaptea generație Intel Core
ROG Maximus IX Apex este cea mai nouă platformă de top din familia ROG, ce le reamintește utilizatorilor de tradiția mărcii și de renumita comunitate de entuziaști ce urmăresc atingerea performanțelor de vârf în gaming. Având o construcție orientată spre performanță, Apex le permite pasionaților de overclocking să meargă dincolo de limite prin utilizarea metodelor extreme de răcire, incluzând azot lichid sau heliu lichid. Placa a obținut deja numeroase recorduri mondiale și poziții de top, unele dintre recordurile bătute rezistând anii de zile.

Recordurile obținute includ cea mai înaltă frecvență pentru un procesor Intel Core, cu o cifră record de 7.383GHz pe un singur nucleu și un singur fir de execuție și 7.328GHz pe patru nuclee cu opt fire de execuție, pe un procesor Intel Core i7-7700K. Aceasta a setat o frecvență de bază (BCLK) de 584MHz și o frecvență pentru memorii puțin peste 5GHz, mai precis 5041MHz. În total, Maximus IX Apex și-a asigurat opt recorduri mondiale și 13 locuri întâi la nivel global, acestea fiind prezentate în detaliu în tabelul de mai jos:

Benchmarkuri 2D
Benchmark Scor nou WR/GFP*
PiFast 8sec 72ms WR
SuperPi 1M 4sec 937ms WR
SuperPi 32M 4mn 17sec 500ms WR
Cinebench R11.5 – 4x 16.73 GFP
Cinebench R15 – 4x 1515 GFP
Geekbench3 multi – x4 29463 GFP
GPUPI for CPU – 1B x4 225643 GFP
HWBOT Prime – 4x 8471 GFP
wPrime 32M – 4x 2sec 891ms GFP
wPrime 1024M – 4x 1mn 31sec 516ms GFP
XTU – 4x 2301 GFP

 

Benchmark Legacy
Benchmark Scor nou WR / GFP
Aquamark
1x GPU 652098 GFP
3DMark2001 SE
1x GPU 212326 WR
3DMark03
1x GPU 351557 WR
2x GPU 342682 GFP
3DMark05
1x GPU 88398 WR
2x GPU 87604 GFP
3Dmark06
1x GPU 68888 WR
2x GPU 68766 GFP

 

3D Benchmark
Benchmark Scor nou WR / GFP
Unigine Heaven – Xtreme preset
1x GPU 11009.58 GFP
2x GPU 11187.77 WR

*Toate recordurile au fost verificate pe 3 ianuarie 2017 pe HWBOT.org.

ROG și ROG Strix: Învinge toți adversarii cu un nou crez
Seriile de plăci de bază ROG includ: Maximus IX Extreme, Maximus IX Formula, Maximus IX Hero și două modele noi – Maximus IX Code și Maximus IX Apex, plus o nouă serie ROG Strix. Toate aceste plăci sunt bazate pe cel mai nou chipset Intel Z270 și sunt proiectate împreună cu inovațiile de top și tehnologiile exclusive ROG. Noua familie ROG furnizează cel mai bun sunet în jocuri grație codecului SupremeFX, cea mai bună răcire cu lichid, cele mai ridicate performanțe în overclocking, plus multe alte opțiuni rafinate de design. Aura Sync și designul prietenos cu piesele tipărite 3D oferă, mai departe, un cadru uimitor pentru gaming.

Placa de bază Maximus IX Apex este concepută să ofere cea mai bună experiență de overclocking, dispunând de designul revoluționar DIMM.2 ce permite montarea a două unități M.2 verticale pe o interfață DDR4. Ventilatoarele DIMM sau cele pentru carcasă pot fi montate pentru a preveni „throttling”-ul și asigură funcționarea ireproșabilă. Construită de la interior spre exterior, Apex nu numai că dispune de un circuit asimetric în formă de X, dar se bazează și pe decupajele pentru iluminarea Aura Sync, adăugând o notă de stil pentru utilizatorii ce apreciază tehnologia. Un heatsink cu design inspirat de forma avioanelor și plăcile personalizate completează estetica Apex. ROG oferă, de asemenea, două soluții complete de răcire cu lichid pentru Z270 – Maximus IX Extreme și Maximus IX Formula.

Maximus IX Extreme este prima placă de bază din lume cu un monoblock integrat, fabricat de Bitspower. Placa Maximus IX Extreme este însoțită de inovații ROG ce rafinează soluțiile tradiționale: monoblocul detectează fluxul de lichid și are un circuit dedicat pentru detectarea scurgerilor și măsurarea temperaturii atât pentru intrare cât și pentru ieșirea lichidului. Monoblocul acoperă heatsinkul M.2 învecinat pentru eliminarea căldurii, îmbunătățind fiabilitatea și performanța. Heatsink-ul hibrid al modelului Maximus IX Formula este proiectat de specialiștii de la EKWB. Lamele mai subțiri oferă o îmbunătățire cu 4˚C a răcirii față de design-ul precedent, funcționând mai eficient și mai silențios. Toate plăcile de bază ROG oferă o răcire cu lichid mai eficientă, având conectori pe placă ce preiau datele de la senzorii de temperatură.

Sub denumirea ROG Strix vor fi fabricate modele ce se potrivesc fiecărui tip de jucător: ROG Strix Z270E Gaming, ROG Strix Z270F Gaming, ROG Strix Z270H Gaming ATX, mATX ROG Strix Z270G Gaming și ROG Strix Z270I Gaming mini-ITX.

Plăcile de bază ROG Strix Z270 combină estetica agresivă cu performanțele premium și sunetul SupremeFX pentru o experiență în jocuri fără egal. Modelele unice, angulare, inspirate de tăietura unei săbii, împrumută seriei Strix accente vizuale ce ies în evidență. Alături de acestea, tehnologia Aura Sync adaugă un plus de vibrație, sincronizându-se cu componentele sistemului într-un spectru infinit de culori.

ASUS Prime: Pregătită să surclaseze adversarii
ASUS Prime aduce o evoluție în linia de plăci de bază ASUS, fiind construită în spiritului tradiției ce pornește din 1989. Echipa de ingineri ASUS este încântată de posibilitatea de a oferi tuturor beneficiile personalizării, maximizând performanța, stabilitatea și compatibilitatea pentru fiecare calculator asamblat de utilizatori.

Prime dispune de 5-Way Optimization pentru reglajul întregului sistem printr-un singur click, posibilitatea de overclocking de până la 4.8GHz sau chiar mai mult și Fan Xpert 4 pentru monitorizarea temperaturilor acceleratorului grafic cu temperaturi mai reduse în jocuri. Tehnologia T-Topology, aflată la a treia generație, împinge memoriile DDR4 la 3866MHz sau chiar mai mult, iar 5X Protection III oferă multiple modalități de protecție a hardware-ului, incluzând noul SafeSlot, cu design întărit, ce este ancorat bine în placa de bază și are o putere mai mare de prindere și o rezistență la forfecare cu 1.3x mai ridicată decât sloturile standard.

Seria de plăci de bază Prime include, de asemenea, Aura Sync cu conectori pentru RGB cu 4 pini, ce oferă sincronizarea luminilor și posibilitatea de montare a pieselor imprimate 3D. Prime rafinează, de asemenea, experiența audio cu ajutorul codecului S1220A. Conceput împreună cu Realtek, codecul îmbunătățește performanța și furnizează un raport semnal/zgomot de 120dB pentru ieșirea stereo și 113dB SNR pentru intrarea audio, înregistrând un sunet pur și are un circuit ce măsoară impedanța, ajustând automat volumul la un nivel optim în căști. Tehnologia integrată DTS Headphone:X generează sunet surround 3D pentru o experiență audio mai bogată. Conectivitatea avansată este o altă temă principală a noii serii Prime Z270, plăcile beneficiind de două sloturi M.2, fapt ce se traduce într-o lățime de bandă de 32Gbps pe PCI Express (PCIe) și porturi USB 3.1 Type-A și Type-C. Cele mai multe plăci de bază din seria Prime suportă memoriile Intel Optane.

Prime Z270-A și Z270-AR includ ASUS SLI HB Bridge (2-Way-M), un adaptor ce dublează lățimea de bandă, furnizând un joc fluid. Aceasta este compatibil cu plăcile video NVIDIA Titan X, GeForce GTX 1080 și GeForce GTX 1070.

ASUS TUF: Duritate necondiționată și fiabilitate 24/7
TUF este intersecția ambiției pentru fiabilitate și a performanțelor extraordinare. Unele dintre cele mai respectate laboratoare de testare din lume au certificat componentele TUF pentru utilizarea militară. Compania ASUS este încrezătoare că fiecare placă de bază TUF îndeplinește standarde înalte de fiabilitate și rezistență și oferă o garanție de cinci ani.

Pentru prima dată, plăcile de bază TUF sunt construite pentru overclocking. Implementând un nou format DRAM, cea de-a treia generație ASUS T-Topology furnizează o nouă dinamică pentru memorii, utilizatorii având posibilitatea de a împinge frecvențele mai departe ca oricând – până la 3866MHz, dacă sunt utilizate toate sloturile. Pro Clock este generatorul de frecvențe de la ASUS ce împinge frecvența de bază până la 425MHz pentru procesoarele Intel din a șaptea generație, ducând performanța sistemelor TUF la un nou nivel. Plăcile integrează, de asemenea, Thermal Radar 2+ cu TurboV Processing Unit (TPU) pentru monitorizare și stabilirea precisă a tensiunilor de alimentare, totul cu un singur click. Inginerii ASUS TUF au echipat placa cu TUF ICe, un procesor dedicat ce monitorizează temperaturile de pe placa de bază și vitezele ventilatoarelor pentru o răcire precisă, indiferent dacă sunt utilizate setările manuale sau este folosită optimizarea cu un singur click prin Thermal Radar 2+ și TUF Detective 2.

Thermal Radar 2+ le permite utilizatorilor să controleze ventilatoarele aflate pe placa video și pe cele ale carcasei. Multiplii senzori aflați pe placă monitorizează temperaturile plăcii de bază și ale plăcii video în timpul jocurilor, pentru răcirea rapidă, în timp ce utilizatorii pot face ajustări manuale sau pot optimiza automat cu un singur click.

TUF Thermal Armor reprezintă o protecție solidă, futuristă, cu iluminare Aura RGB integrată, ce adaugă fiecărui sistem efecte surprinzătoare. Utilizatorii pot adauga un ventilator adițional pentru a sufla aerul peste modulul de reglare a tensiunilor, reducând temperatura zonei cu până la 18.9° C. Similar seriei Prime, TUF Z270 oferă un sunet 3D surround cu Realtek S1220A, Crystal Sound 3 și tehnologia DTS Headphone:X. Seriile TUF Z270 sunt concepute cu atenție pentru a lucra cu o gamă largă de acceleratoare video pentru stațiile de lucru. Promisiunea ASUS pentru compatibilitate este susținută de o listă cuprinzătoare – Qualified Vendor List (QVL). Aceasta include mărci și produse de top, astfel încât utilizatorii să fie siguri de compatibilitatea acestora înainte de a face achiziția.

ASUS Workstations: Concepute pentru performanță la nivel profesional
Plăcile de bază ASUS pentru stațiile de lucru au fost actualizate cu chipseturi Z270. Z270-WS dispune de ASUS 5-Way Optimization pentru a ajusta dinamic performanțele printr-un singur click, asigurând faptul că întregul sistem este reglat la nivel optim în timp real. Z270-WS are patru sloturi PCI Express x16, protejate de tehnologia ASUS SafeSlot, pe care pot fi montate patru plăci video dual-slot. Suportând NVIDIA GeForce SLI, NVIDIA Quadro SLI și AMD CrossFireX, Z270-WS este o alegere excelentă pentru designeri și profesioniști, ce depind de puterea graficii, astfel încât este perfectă pentru grafică și modelare, simulări intensive și aplicații de randare 3D. Similar seriei Prime, placa Z270-WS este completată de Realtek S1220A și Crystal Sound 3. Iar cu ajutorul tehnologie DTS Headphone:X, Z270-WS oferă un sunet impecabil cu efecte 3D surround.

Z270-WS oferă stocare rapidă, scalabilă și extinde conectivitatea cu două sloturi M.2 și două U.2 la cerere, pentru o lățime de bandă de 32Gbps. Z270-WS este compatibilă cu perifericele mai vechi având porturi USB 3.1 Type-A, plus un port USB 3.1 Type-C reversibil pentru dispozitivele ce vor apărea în viitor. Pe lângă vitezele de transfer de până la 10Gbps, Z270-WS suportă ASUS ThunderboltEX 3, o placă de extensie pentru transferuri fulgerătoare de date cu până la 40Gbps. Aceasta integrează, de asemenea, două porturi Intel Gigabit LAN, facilitând conexiunea la mai multe rețele.

Disponibilitate
Noile plăci de bază ASUS Z270 sunt disponibile la nivel global.

1Capacitatea de overclocking variază în funcție de modelul plăcii de bază, de procesorul instalat și de opțiunile de răcire.
2Capacitatea de overclocking variază în funcție de model.
3Numărul de module suportate variază în funcție de model.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button