PC

Asus lansează placa de bază WS X299 Pro

Asus a lansat acum placa de bază WS X299 Pro, un model destinat categoriei de workstation pentru procesoarele X299. Totuși niciuna dintre funcțiile distinctive ale plăcii nu o încadrează în acest segment de piață. Cu toate acestea, placa suportă totuși multiple tipuri de conexiuni pentru stocare (dual M.2 și un slot U.2), doi conectori pentru ethernet, o interfață de port de tip COM și sloturi PCIe întărite.

Modelul este de culoare complet neagră și are un radiator care se continuă cu alte două radiatoare pentru sloturile M.2. Design-ul radiatoarelor este unul profesional, simplu, cu o tentă de aluminiu / argintiu pe deasupra. Ținând cont că este vorba despre un model workstation, WS X299 Pro nu are în dotare leduri RGB dar, în mod ciudat, pe placă se regăsesc doi conectori pentru benzi RGB.

Având la bază chipset-ul X299, placa de bază WS X299 Pro suportă procespare LGA2066, inclusiv Skylake-X și Kaby Lake-X. Vine cu un setup tipic pentru această categorie, având 8 sloturi de RAM care suportă până la 128 GB de tip DDR4, care funcționează la viteze de până la 4,133 MHz în quad channel. Dacă este folosit un procesor Kaby Lake-X, vitezele memoriei nu vor fi afectate, dar capacitatea maximă care va putea fi instalată este de 64 GB. Placa nu suportă nici memorii de tip ECC, și nici procesoare Xeon-W.

Ca opțiuni de stocare placa este dotată cu 6 porturi SATA, un port U.2 PCIe 3.0 X4 și două sloturi M.2. Așa cum am precizat mai sus, acestea din urmă sunt acoperite de radiatoare care ajută la disiparea căldurii de pe SSD-urile prezente. Deși se pot folosi 3 tipuri de conexiuni PCIe pentru mediile de stocare, lățimea de bandă este aceeași pentru al doilea port M.2 și portul U.2. Lățimea de bandă SATA este și ea comună pentru primul port M.2 și primul port SATA atunci când un dispozitiv de tip SATA este insalat în portul M.2. Placa mai are și un conector Thunderbolt 3 pentru conectarea plăcilor externe.

Pe partea de rețelistică, WS X299 Pro dispune de 2 porturi gigabit Intel I210-AT. Din moment ce placa nu are un port 10 Gigabit sau funcții wireless, bănuim că acesta va fi un model din gama de produse mai ieftine a companiei.

Controllerele ASMedia se ocupă de conexiunea USB 3.1 (10 Gbps), având un port Type-A și unul Type-C pe panoul din spate, și un conector pentru panoul frontal. Mai avem la dispoziție 6 porturi USB 3.1 (de 5 Gbps), 4 pe spate și 2 pe față, precum și încă alte 6 porturi USB 2.0 dispuse într-un mod similar. WS X299 Pro are un total de 4 sloturi PCIe de mărime întreagă, toate întărite, și un PCIe x4.

De audio se ocupă codec-ul Realtek ALC S1220A. Placa detectează automat impedanța pentru ieșirile din față și spate ale căștilor, propriul amplificator audio intern, suport pentru conectarea DTS, circuite de-pop și condensatori audio japonezi premium.

Prețul este momentan necunoscut.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button