TECH

ASUS lansează o nouă gamă de routere care oferă suport pentru standardul 802.11ax

Routerele ROG Rapture GT-AX11000, AiMesh AX6100 Wi-Fi System și RT-AX88U sunt destinate rețelelor aglomerate și oferă o putere incomparabilă a semnalului pe multiple dispozitive Wi-Fi.

ROG Rapture GT-AX11000 oferă cea mai mare viteză și capacitate pentru gamerii și entuziaștii care au nevoie de capabilități de top. ASUS AiMesh AX6100 este un sistem Wi-Fi compact, de tip plasă, care extinde rețeaua între mai multe noduri de rețea, pentru a asigura conexiunea în spațiile de mari dimensiuni. ASUS RT-AX88U este un router echipat cu opțiuni care asigură performanță și o configurare ușoară.

Noua generație 802.11ax Wi-Fi a fost concepută pentru rețelele aglomerate, în care este necesară administrarea mai multor dispozitive intens consumatoare de resurse de bandă simultan.

ASUS a prezentat această nouă gamă de routere 802.11ax în cadrul Computex 2018, eveniment care are loc la Taipei între 5-9 iunie.

ROG Rapture GT-AX11000
ROG este renumit pentru echipamentele hardware de ultimă generație, iar ROG Rapture GT-AX11000 este primul router tri-band 802.11ax din lume.

Construit pentru cele mai solicitante rețele, acesta oferă o viteză de aproape 11,000 Mbps: până la 1148 Mbps pe banda de 2.4 GHz și până la 4804 Mbps pe fiecare dintre cele două benzi de 5 GHz. Banda suplimentară de 5 GHz poate fi rezervată pentru dispozitivele de gaming, împiedicând astfel altă activitate wireless să interfereze cu dispozitivele principale din rețea.

Cele mai multe routere wireless includ și suport pentru conexiunea cu fir Gigabit Ethernet, dar Rapture GT-AX11000 face un pas mai departe – încorporează suport pentru un port Ethernet de 2.5 Gbps capabil să ofere viteze mult mai mari pentru conexiunea cu fir. Lățimea de bandă suplimentară permite unui singur sistem să comunice cu multiple dispozitive de clasă gigabit, la viteză maximă, sau să profite de dispozitivele NAS care folosesc mai multe porturi pentru a oferi o viteză mai mare.

QoS-ul adaptiv ASUS Game Boost analizează activitatea din rețea și prioritizează activitatea sesiunilor de gaming înaintea altor sarcini, împiedicând astfel sarcinile intens consumatoare de resurse de bandă, ca descărcările sau streamingul, să producă latențe în cadrul jocurilor multiplayer. Noul buton Boost Key, plasat comod pe dinafara carcasei, permite utilizatorilor să comute între diverse funcții precum Game Boost și activarea sau dezactivarea DFS, fără să folosească interfața web sau pe cea a aplicației.

Sistemul Wi-Fi AX6100
Toate routerele ASUS 802.11ax vor avea suport AiMesh, o tehnologie exclusivă ASUS, de creare a unei rețele de tip plasă – dar noul sistem Wi-Fi AiMesh AX6100 (RT-AX92U format din două părți) a fost conceput special pentru acest lucru.

Sistemul vine într-un pachet de două componente care extind acoperirea Wi-Fi până în colțurile îndepărtate ale casei și elimină zonele fără semnal care pot apărea în cazul utilizării unor routere singulare. Wi-Fi AX6100 permite, de asemenea, adăugarea de noduri de rețea cu ajutorul altor routere compatibile cu tehnologia AiMesh, chiar dacă acestea folosesc standardul 802.11ac.

În ciuda formatului de mici dimensiuni, Wi-Fi AiMesh AX6100 este un sistem cu trei benzi, capabil să ofere o viteză totală de 6100Mbps. O mare parte din această lățime de bandă este reprezentată de canalul de 5GHz 802.11ax ce poate livra în mod independent o viteză maximă de 4804 Mbps. Această bandă este folosită, implicit, pentru comunicarea dintre componentele rețelei și oferă conexiuni de mare viteză între nodurile de rețea.

O altă bandă de 5 GHz oferă o viteză de până la 866 Mbps pentru echipamentele 802.11ac, în timp ce banda de 2.4 GHz oferă viteze de până la 400 Mbps pentru dispozitivele mai vechi ce folosesc standardul 802.11n.

ASUS RT-AX88U
Routerul ASUS RT-AX88U are aceleași componente de top ca ROG Rapture, dar un design dublu-canal ceva mai convențional. Ambele benzi au suport pentru dispozitivele 802.11ax, iar routerul oferă o viteză de până la 1148 Mbps pe banda de 2.4 GHz și până la 4804 Mbps pe banda de 5 GHz. Asta înseamnă că este capabil să livreze o viteză maximă totală de până la 6000 Mbps.

Semnalele wireless trec prin patru antene, iar conexiunile pe fir sunt administrate printr-un singur port gigabit WAN rezervat conexiunilor provenite de la furnizorul serviciilor de internet (ISP), respectiv prin opt porturi gigabit LAN pentru dispozitivele locale. Astfel, RT-AX88U este routerul ideal pentru mediile în care există numeroși clienți ce folosesc conexiunea cu fir și se află aproape unii de ceilalți, așa cum se întâmplă în cazul firmelor mici care sunt dotate cu câteva PC-uri sau a caselor care sunt deja dotate cu mai multe sisteme desktop.

La fel ca fratele său cu trei benzi care face parte din gama ROG, RT-AX88U este alimentat de un puternic procesor quad-core. În plus, este echipat cu două porturi USB 3.1 Gen 1 pentru periferice împărțite și cu alți utilizatori, cum ar fi dispozitivele de stocare sau o imprimantă. În plus, utilizatorii pot chiar să adauge un stick pentru conexiunea 4G care să înlocuiască conexiunea WAN, dacă serviciul clasic de internet este întrerupt.

Toate modelele 802.11ax sunt dotate cu funcții de bază care fac rețelele de acasă ușor de configurat, sigure și ușor de extins. În plus, interfața web ASUSWRT oferă un control precis asupra tuturor aspectelor care țin de router și este acompaniată de aplicația ASUS Router care aduce opțiuni extinse de configurare și monitorizare pe dispozitivele Android™ și iOS. Trend Micro™ oferă securitate de ultima oră prin AiProtection Pro. Această suită de securitate de grad comercial oferă numeroase opțiuni, inclusiv control partental; în plus, permite monitorizarea activității de intrare și ieșire a rețelei și blochează automat atacurile obișnuite asupra acesteia.

Rețelele de acasă trebuie adesea extinse, fie că vorbim despre extinderea capacității sau extinderea acoperirii. AiMesh le face pe ambele ușor de implementat și permite routerelor ASUS compatibile să colaboreze pentru a forma o rețea de tip plasă care extinde conexiunea Wi-Fi pe o suprafață mai mare. Sistemul Wi-Fi AX6100 funcționează implicit împreună cu AiMesh, în timp ce Rapture GT-AX11000 și RT-AX88U vor primi acest suport prin intermediul unui update de soft care va fi disponibil curând după lansare.

ROG Rapture GT-AX11000, sistemul WiFi AiMesh AX6100 și RT-AX88U vor fi disponibile începând cu trimestrul III al acestui an.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button