PC

Asus lansează laptopuri ROG cu procesoare Ryzen de desktop

Deși cele mai recente știri despre laptopurile Ryzen au fost referitoare la lansarea lui Ryzen Mobile, Asus a adăugat un model diferit de Ryzen la gama sa de lapopturi de gaming ROG Strix. Noul ROG Strix GL702ZC are în interior un procesor AMD Ryzen de desktop.

Modelul GL702ZC-WB74 este alimentat de procesorul de desktop Octo-Core AMD Ryzen 7 1700 cu 16 GB de memorie RAM DDR4-2400. Asus a spus că procesorul este capabil să atingă frecvența turbo maximă de 3.7GHz, dar această declarație nu vine fără unele notificări. Procesoarele moderne au procese complexe de auto-overclockare și reglaj. Acestea pot fi mai dezvoltate pe procesoarele mobile, însă ele încă mai există la variantele de desktop. Asus are o istorie de soluții inovatoare de răcire pe laptop, dar numai o analiză extinsă de benchmarking poate arăta cât de mult sistemul de răcire al lui GL702ZC poate trage de la procesoarele sale de 65W.

Acest procesor este cuplat cu o placă video Radeon RX 580 4GB. Tehnic vorbind, și aceasta ar fi tot o componentă de tip desktop dar, la fel ca la procesor, există și aici o scurtă povestioară. AMD a urmat pașii făcuți de Nvidia în ceea ce privește cele mai recente plăci video dedicate pe laptop. Pornind de la generația Maxwell, Nvidia a început să ofere plăci video de desktop special proiectate pentru laptop. Aceste plăci sunt din punct de vedere fizic identice cu cele de desktop (cu excepția diferitelor circuite de alimentare), astfel încât acestea poartă același nume (în loc să fie marcate cu un „M”). Un benchmark detaliat ne-ar putea spune cât de mari sunt diferențele între aceste variante.

Asus a profitat de ecosistemul AMD dând modelului GL702ZC un ecran IPS rezoluție FHD de 120Hz (1920 x 1080) cu funcția FreeSync. Standardul său, acoperirea de 72% a gamei NTSC înseamnă că acesta nu este un ecran cu capabilitate HDR, așadar nu avem parte de faimoasa tehnologie FreeSync 2 capabilă de HDR de la AMD. Funcția FreeSync se extinde și la porturile externe de afișare (HDMI 2.0 și MiniDP).

Fiind fără îndoială conceput ca înlocuitor al unui calculator de birou, GL702ZC are spațiu suficient pentru unități și porturi. În ceea ce privește unitățile, există un SSD M.2 SATA de 256 GB și o unitate de hard disk de 2,5 TB de 5400 RPM. Există de asemenea trei porturi USB 3.1 Gen 1 Type-A, un port USB 3.1 Gen 2 Type-C, o mufă RJ45 LAN, o mufă audio combo, un cititor de carduri SD și porturile HDMI și MiniDP menționate mai sus.

În cele din urmă, fiind un laptop ROG înseamnă că GL702ZC vine cu caracteristici necesare pentru jocuri. Tastatura sa cu iluminare din spate este construită pentru a fi extrem de durabilă. Procesarea audio este realizată de Sonic Studio, iar software-ul Radar îmbunătățește, de asemenea, redarea și înregistrarea sunetului.

Într-adevăr, având orice procesor desktop este o raritate printre laptop-uri. Faptul că este un procesor Ryzen îl face și mai rar. Placa video RX 580 adaugă exclusiv la exclusivitate. HP Omen 17, de exemplu, utilizează aceeași placă video, dar a asociat-o cu un procesor mobil quad-core i7-7700HQ.

ROG Strix GL702ZC-WB74 este disponibil acum la 1.499 $.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button