Tech&ITTECH

ASUS Intel Performance Day ne-a arătat supremația celor doi producători pe piața laptopurilor

Weekend-ul trecut a avut loc ASUS Intel Performance Day, un eveniment interesant, în cadrul căruia am aflat mai multe „secrete din culisele” producătorului taiwanez de laptopuri. În combinație cu soluțiile oferite de Intel, ASUS și-a consolidat poziția pe zona EMEA, adică Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Prezentarea susținută de Ivan Besskyi, East EMEA Technical PR Leader la ASUS, ne-a oferit câteva detalii în ceea ce privește evoluția pieței din 2019 și până în 2022, subliniind funcțiile pe care producătorul le-a adus, cu ajutorul Intel, în catalogul său de laptopuri. În segmentul EMEA, piața laptopurilor a crescut cu 21 de procente în intervalul 2020-2021. Dacă ne raportăm la laptopurile cu ecrane OLED, se constată faptul că ASUS deține la momentul actual 68% din totalul pieței, un număr impresionant care evidențiază această tranziție sigură către tehnologia OLED.

Asta înseamnă că producătorul taiwanez este lider pe piața laptopurilor cu acest tip de display, după cum indică statisticile confirmate de GFK și NPD pentru modelele dotate cu plăci video NVIDIA Studio la nivel global. Dar ăsta este doar unul dintre milestone-urile atinse de ASUS. În 2021 s-a constatat că ASUS este brand-ul de PC-uri cu cea mai mare creștere pe piața domestică.

O bună parte din aceste achievement-uri se datorează succesului diviziei Republic of Gamers (ROG). Se estimează că brand-ul ROG se va bucura de o creștere semnificativă, de 30%, în spațiul EMEA în decursul acestui an. De ce? Pentru că studiile au arătat ce elemente sunt foarte importante pentru cumpărătorii care își achiziționează un laptop. Majoritatea cumpărătorilor își doresc un laptop puternic, dar care să păstreze un format subțire și compact.

ASUS Intel Performance Day (4)

Ideea aceasta înglobează mai multe aspecte, ceea ce înseamnă că utilizatorii sunt îndeosebi interesați de:

  • Performanță;
  • Preț;
  • Autonomie;
  • Calitatea display-ului;
  • Calitatea construcției;
  • Performanță;
  • After service;

Performanța se află pe primul loc în majoritatea topurilor, fapt pentru care ASUS a introdus noile procesoare Intel din generația a 12-a. Asta înseamnă că multe dintre cele mai populare laptopuri ASUS beneficiază acum de un upgrade simțitor pe partea de putere de procesare. ASUS susține că Intel Core i7-12700H este mult mai puternic decât un i9-11900H, în vreme ce seria Core i5 H are un spor de performanță de 2,5 ori mai mare comparativ cu seria Core i5 U.

De exemplu, line-up-ul de laptopuri ASUS care includ noua serie de procesoare Intel 12th Geb Core H45 include Zenbook / Zenbook Flip, ASUS Studiobook Pro, VivoBook S, Zenbook Pro și Zenbook Pro Duo, VivoBook și VivoBook Pro, dar și modele din sectorul de gaming, precum seriile Flow, Strix, SCAR; Zephyrus și TUF Gaming. Aceste upgrade-uri sunt susținute și puse în valoare și de design-ul laptopurilor ASUS. Design-ul care compune șasiul, alături de soluțiile de răcire proprietare care ar întrece simțitor concurența.

Aceste soluții de răcire in-house au la bază trei elemente: design-ul ventilatorului, adică numărul de lamele, controlul airflow-ului și așa-numita 3D vapor chamber. Acestea s-au bucurat de evoluții semnificative de la an la an, fapt care a condus la o disipare a căldurii mult mai bună și mai consistentă, fără zgomot semnificativ. Acestea se asigură că laptopul își păstrează totodată și șasiul compact și subțire, fără a sacrifica din performanță.

Asta aduce cu sine un rezultat foarte bun pentru anul în curs. 2022 are la capitolul „cele mai performante laptopuri” nume importante din portofoliul ASUS, dotate cu noile procesoare Intel. Modele din gamele Zenbook și Vivobook sunt printre cele mai preferate alegeri ale utilizatorilor din spațiul East EMEA.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button