Tech&ITȘtiri

ASUS anunță cea de-a doua ediție a concursului destinat elevilor pasionați de calculatoare

Nici nu am apucat bine să mă dezmeticesc după excursia pe care am făcut-o la Barcelona cu ocazia Mobile World 2023 că am „aterizat” la alt eveniment, de data aceasta în București. Așa se face că ASUS m-a invitat la o prezentare legată de un concurs foarte interesant, destinat elevilor pasionați de informatică și calculatoare în general.

După o primă ediție care s-a bucurat de un real succes în ochii participanților, ASUS a considerat că a venit vremea să pună la cale și cea de-a doua ediție. O diferență notabilă față de anul trecut este faptul că de această dată, probele nu se vor axa atât de mult pe partea de programare a informaticii, ci vor include subiecte mai diverse ce țin ce materia predată la școală numită TIC (Tehnologia Informației și Comunicării).

Astfel, concursul va deveni mai accesibil pentru școlarii care sunt totuși pasionați de calculatoare, dar nu și de partea ce ține de programare și cod. Câștigătorii acestui concurs se vor alege, la fel ca și anul trecut, cu premii folositoare cum ar fi laptopuri și sisteme All-in-One. Mai mult, ASUS  va dota laboratorul de informatică al liceului de care aparține câștigătorul Locului I cu 30 de laptopuri. Competiția se desfășoară în perioada 2 martie-5 aprilie iar tot ce trebuie să faci ca să te înscrii este să intri pe site-ul dedicat concursului.

Și că tot am menționat de asta, hai să îți povestesc și cum a fost experiența mea la eveniment. Încă de când am intrat în sala unde s-a ținut conferința am remarcat un stand unde cei de la ASUS au expus câteva dintre modelele lor de calculatoare gândite pentru elevi și studenți. Am văzut niște lucruri interesante dar am avut câteva întrebări legate de dispozitive, întrebări la care mi s-a oferit un răspuns în timpul prezentării.

ASUS este unul dintre cei mai mari jucători în piața asta de laptopuri și calculatoare destinate sistemului educațional, în special în România. Așa că nu e de mirare că multe dintre sistemele lor sunt gândite încă de la început pentru mediul ăsta de lucru. Asta înseamnă că majoritatea laptopurilor au o construcție foarte solidă, menită să reziste abuzurilor și provocărilor pe care viața de elev le aduce.

asus concurs

Mai mult, unele dintre ele au și tastaturi cu tot felul de șanțuri care le fac rezistente la apă, pentru că așa cum a spus și unul dintre prezentatori, accidentele sunt mai mult o certitudine decât o posibilitate atunci când vine vorba de un mediu cum e școala sau liceul. Iar toate astea se aplică atât celor 3 modele de laptopuri care rulează Windows, cât și celor 3 care rulează ChromeOS.

asus challenge

Chromebook-urile devin din ce în ce mai folosite în mediul academic, în mare parte datorită sistemului de operare ușor de înțeles și costurilor mici care sunt asociate cu un astfel de dispozitiv, așa că nu e de mirare că ASUS oferă elevilor atât laptopuri normale cu Windows cât și alternative cu ChromeOS. Desigur, toate aceste produse trebuie să întrunească și un anumit nivel minim de specificații impus de Ministerul Educației, astfel dacă vrei și tu să-ți cumperi un astfel de dispozitiv, nu trebuie să stai cu grija că nu vei avea suficientă performanță.

Înscrierea este gratuită, realizându-se pe site-ul asuschallenge.ro în perioada 2 – 24 martie 2023, în limita a 2000 de concurenți. Pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București, în urma înregistrării realizate de către un profesor îndrumător (profesorul de TIC sau profesorul diriginte). Calendarul concursului cuprinde două workshop-uri, unul pentru profesori (online, 24 martie) și altul pentru elevi (online, 27 martie), două etape de departajare (online, 29 martie și 31 martie) și marea finală (offline, 5 aprilie).

Trebuie să recunosc că îmi place ce face ASUS aici. De departe unul dintre cel mai important segment în care trebuie investit sunt tinerii, pentru că ei reprezintă România de mâine. E probabil cel mai mare clișeu pe care l-ai auzit vreodată, e adevărat, dar asta nu face această afirmație mai puțin adevărată.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button