TECHGamingRSS PaginaDeMedia

Lineup-uri de gaming și laptopuri care „se dau peste cap” – Ce inovații a prezentat ASUS în cadrul CES 2022?

CES 2022 le-a oferit producătorilor posibilitatea de a-și etala noile gadget-uri pe diferite sectoare, iar ASUS a făcut parte din numele care țintesc spre supremația în productivitate și în gaming. Compania a prezentat în cadrul evenimentului o serie interesantă de laptopuri destinate pasionaților de jocuri, alături de accesoriile aferente, dar și o suită de notebook-uri pentru cei care își doresc să lucreze eficient și consistent.

Pe linia întâi a frontului de gaming, noul lineup include cele mai recente chip-uri Intel, AMD și NVIDIA, acompaniate de echipamente și gadget-uri performante: routere, monitoare speciale și toate cele. De partea cealaltă a baricadei, ASUS oferit mai multe detalii și despre inițiativa Incredible Unfolds. Deci, avem parte și de modele flexibile și de accesorii pentru creatorii profeșioniști.

Căștile de gaming ROG Fusion II 500 și 300

Căștile de gaming ROG Fusion II 500 dipsun de un ESS 9280 de rezoluție înaltă cu Quad DAC. Oferă un sunet surround virtual 7.1 și drivere ASUS Essence de 50 mm pentru un bas vibrant și un sunet realist. Comunicarea în timpul jocului a fost îmbunătățită, datorită microfoanelor de top AI Beamforming Microphones cu AI Noise Cancelation.

Căștile includ un audio jack de 3,5 mm, precum și conectori USB-C și USB Type-A pentru compatibilitate cu PC-uri, Mac-uri, PlayStation, Nintendo Switch, Xbox și dispozitive mobile. Fusion II 300 este identic cu Fusion II 500, mai puțin conectorul de 3,5 mm și controlul volumului Game Chat. Ambele produse oferă opțiuni interesante de personalizare cu iluminare multicoloră RGB, cu peste 16,8 milioane de culori disponibile pentru un aspect unic.

ASUS rog_fusion_ii_500_01

Tastaturile de gaming ROG Strix Flare II Animate și Strix Flare II

Avem de-a face cu prima tastatură care dispune de afișajul LED AniMe Matrix, care îi lasă pe jucători să-și personalizeze gadget-ul cu propriile animații și imagini. Are un suport ergonomic detașabil, cu difuzor de lumină încorporat și include taste media metalice și comenzi rapide pentru volum.

Strix Flare Animate II are un timp de răspuns de 0,125 ms și folosește comutatoare mecanice ROG NX interschimbabile, pentru a permite utilizatorilor să schimbe și să instaleze tipul de comutator preferat.  Capacele de taste durabile ROG PBT Doubleshot Keycaps au un profil de înălțime medie și tije mai scurte pentru a reduce oscilația tastelor și prezintă un script ROG translucid pentru a permite iluminării RGB să iasă cât mai mult în evidență. Mecanismul ROG Switch Stabilizer reduce frecarea pentru a asigura o apăsare lină a tastelor și ajută la stabilizarea tastelor mai lungi. De asemenea, o spumă integrată pentru amortizarea sunetului reduce pinging-ul pentru o acustică mai bună a tastaturii. Strix Flare Animate II include și un port USB „passthrough” pentru o conexiune convenabilă cu alte dispozitive.

Tastatura de gaming Strix Flare II este similară cu Strix Flare Animate II, dar nu dispune de afișajul cu LED-uri AniMe Matrix, de comutatoarele interschimbabile și de difuzorul de lumină pentru suportul pentru încheietura mâinii. Aceasta are un logo ROG personalizabil prin culoare și este echipată cu comutatoare mecanice ROG NX cu taste ROG PBT Doubleshot Keycaps.

Mouse-ul de gaming ROG Chakram X

Șoarecele ASUS este primul din familia sa care integrează  ROG AimPoint, un senzor optic proprietar care oferă un nivel mult mai înalt de viteză și precizie (max. 36,000 dpi). Nivelul de sensibilitate al senzorului poate fi ajustat prin intermediul butonului DPI de pe partea inferioară a mouse-ului sau în timpul jocului cu DPI-on-the-Scroll. Chakram X dispune de conectivitate în trei moduri: prin USB cu fir, RF pe 2,4 GHz cu latență redusă și prin Bluetooth.

Chakram X are un design concav al joystick-ului, care oferă o priză mai confortabilă și este mai ușor de manevrat față de versiunea anterioară. Acesta îi conferă utilizatorului niveluri de control asemănătoare unui gamepad: joystick-ul poate fi programat și utilizat în mod analogic sau digital, împreună cu 4 comenzi ce înlocuiesc butoanele A, B, X și Y. Pentru mai multă comoditate, bateria poate fi reîncărcată prin USB sau prin Qi wireless.

Monitoarele de gaming ROG Swift OLED PG42UQ și PG48UQ

Gama ROG Swift OLED include Swift OLED PG42UQ – primul monitor de gaming OLED de 42 de inchi din lume acoperit cu un strat de micro-textură, și Swift OLED PG48UQ, mai mare, de 48 de inchi. Ambele monitoare afișează imagini 4K la 120 Hz și utilizează pe deplin caracteristicile tehnologiei OLED, cum ar fi raportul de contrast de 1.000.000:1, timpul de răspuns de 0,1 ms, culorile fidele pe 10 biți și acoperirea DCI-P3 de 98%. Aceste ecrane sunt, de asemenea, pre-calibrate din fabrică pentru o precizie a culorilor Delta E < 2.

Monitoarele din seria ROG Swift OLED au aplicat un strat de micro-textură anti-reflexie pe suprafața panoului pentru a-i reduce strălucirea, permițând utilizatorilor să vadă culori mai precise pe ecran. Ecranele Swift OLED includ HDMI 2.1 FRL pentru a oferi jucătorilor o lățime de bandă completă de 48 Gbps, pentru a suporta imagini 4K native la 120 Hz. Cei care preferă consolele se pot bucura de suportul VRR (variable refresh rate) și de modul auto-low-latency. În plus, ecranele Swift OLED au o conectivitate bogată, inclusiv două porturi HDMI 2.1, două porturi HDMI 2.0, DisplayPort 1.4 și un hub USB.

Monitorul pentru esports ROG Swift 360Hz PG27AQN NVIDIA

ASUS a prezentat și un monitor dedicat sporturilor electronice care face uz de tehnologiile G-SYNC și Reflex de la NVIDIA. Are un ecran la rezoluție 1440p cu o rată de refresh de 360Hz, ajutate de soluția Ultra-fast IPS. Asta îi permite monitorului să reflecte mai rapid lumina de la iluminarea din fundal. Moleculele cristalului lichid au fost, de asemenea, aranjate pentru o mai mare eficiență, sporind în cele din urmă capacitatea de reacție și viteza.

ASUS ROG Swift PG27AQN este un monitor NVIDIA G-SYNC ce oferă imagini foarte fluide și un răspuns mai rapid cu supra-tactare variabilă, fiind perfect pentru gaming-ul competitiv. Ecranul include, de asemenea, NVIDIA Reflex Analyzer pentru a măsura latența sistemului end-to-end atunci când este asociat cu un mouse compatibil NVIDIA Reflex.

Routerul de gaming ROG Rapture GT-AXE16000

Aici aducem în discuție un router WiFi 6E quad-band. Performanța se datorează optimizării celor patru benzi – 2,4 GHz, două benzi de 5 GHz și 6 GHz – cu canale de 160 MHz în benzile de 5 GHz și 6 GHz pentru a oferi cele mai rapide viteze posibile. Este dotat cu un chipset WiFi Broadcom de ultimă generație.

Tehnologiile utilizate sporesc raza de acoperire a semnalului WiFi și acoperirea generală cu până la 38%, iar routerul includedouă porturi de 10 Gbps, un port WAN de 2,5 Gbps și patru porturi LAN de 1 Gbps. entru utilizatorii cu dispozitive WiFi 6E, una dintre benzile de 5 GHz poate fi utilizată ca „backhaul” dedicat către routerul central, astfel încât celelalte trei benzi sunt libere pentru conexiunile dispozitivelor. În plus, banda de 6GHz poate fi utilizată ca „backhaul” atunci când este utilizată cu un alt router WiFi 6E pentru a oferi o transmisie mai curată și mai rapidă între două routere pentru o experiență mesh optimizată.

ROG Zephyrus Duo 16

Un refresh adus generației anterioare, modelul are un design îmbunătățit care să vină în avantajul ecranului secundar ScreenPad Plus. Angrenajul reduce și mai mult spațiul dintre cele două ecrane, păstrând însă un airflow optim.

Ecranul principal dispune de două opțiuni pentru panou. Varianta ROG Nebula HDR este un panou mini-LED QHD, 16:10 la 165Hz și rată de contrast de 100.000:1. Cea de-a doua opțiune este Dual Spec, care este capabil să comute între 4K 120 Hz și Full HD 240 Hz pentru un control mai mare asupra rezoluției versus rata cadrelor. Tehnologia Pixel Acceleration asigură un upscaling rapid în modul Full HD, pentru imagini cristaline la framerate-uri competitive.

 

Configurația include un procesor AMD Ryzen 9 6980HX și o placă video RTX 3080 Ti la 150W cu Dynamic Boost. Acest dispozitiv incredibil oferă, de asemenea, o tastatură cu o cursă de 1,7mm și RGB per tastă, șase difuzoare cu Dual Force-Cancelling Woofers, Dolby Atmos și Hi-Res audio, pentru a completa flagship-ul ROG pentru 2022, toate acestea fiind adăpostite într-o carcasă mai mică decât a generației anterioare.

ROG Zephyrus G14

Un model cu un design ultraportabil care se bucură de upgrade-urile noului an. Noul Zephyrus G14 este echipat cu Windows 11, un procesor din seria AMD Ryzen 9 6000 și o grafică din seria AMD Radeon RX 6000S cu MUX Switch. În completare sosesc memoria RAM DDR5 și un SSD PCIe de 1TB.

Laptopul face uz de  display-ul Nebula de la ROG, care oferă 120 Hz la rezoluție QHD cu o luminozitate maximă de 500 de niți, o acoperire de 100% a gamei de culori DCI-P3 și un timp de răspuns de 3ms – cu Dolby Vision, Adaptive Sync și validare Pantone. Lapotpul are și suport Dolby Atmos, noise cancellation și conexiune Wi-Fi 6E.

ROG Strix SCAR și Strix G

Strix SCAR ascunde un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i9-12900H din generația a 12-a și un GPU de laptop NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti la 150 W cu Dynamic Boost, plus RAM DDR5 la 4800 MHz și stocare PCIe Gen 4×4. Seria ROG Strix SCAR cuprinde modele de 15” și 17”, cel de 15 inchi oferind trei opțiuni de afișaj IPS: QHD 240 Hz, Full HD 300 Hz și QHD 165 Hz. Modelul SCAR de 17 inchi oferă QHD 240 Hz sau Full HD 360 Hz. Toate modelele Strix SCAR sunt compatibile cu Dolby Vision HDR, împreună cu Adaptive-Sync.

ASUS ROG Strix G15 și G17 sunt echipate cu procesoare ce urcă în gamă până la AMD Ryzen 9 6900HX și placă video ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti la 150 W cu Dynamic Boost. G15 oferă opțiuni de afișare Full HD 300 Hz și QHD 165 Hz, în timp ce G17 oferă Full HD 360 Hz și QHD 240 Hz pentru jocuri competitive. Toate modelele Strix G sunt compatibile cu Dolby Vision. Toate afișajele au timp de răspuns de 3 ms și Adaptive Sync. Modelele Strix vin cu o baterie de 90 Wh și încărcare Type-C de 100 W pentru utilizare înmișcare, cu Wi-Fi 6E și LAN 2.5G.

ROG Flow Z13 și XG Mobile

Tableta de gaming ROG Flow Z13 oferă putere pentru jocuri într-o carcasă ultra-subțire și ușoară – cu Windows 11, până la un procesor Intel Core i9-12900H cu 14 nuclee, un GPU NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, un comutator MUX și memorie LPDDR5 de 5200 MHz.

Există două opțiuni de ecran: unul 4K la 60 Hz cu acoperire DCI-P3 de 85% sau un ecran Full HD la 120 Hz cu o acoperire sRGB de 100%. Ambele au format 16:10 și oferă Dolby Vision pentru o calitate incredibilă a imaginii, protecție din sticlă Corning Gorilla, Adaptive Sync, 500 de niți de luminozitate și validare Pantone.

Flow Z13 poate fi utilizat în mai multe moduri, de la cel tradițional folosind un mouse și tastatură la cel tactil sau de gamepad. Suportul integrat pe spatele tabletei poate fi deschis până la 170° pentru o utilizare optimă în aproape orice scenariu. Cum toate componentele puternice sunt amplasate în spatele ecranului, soluția de răcire inteligentă ROG poate prelua mai mult aer proaspăt pentru a susține performanțe ridicate.

Flow Z13 și Flow X13 (2022) sunt compatibile cu gama de GPU-uri externe XG Mobile. Gamerii le pot conecta la XG Mobile (2021) cu NVIDIA GeForce RTX 3080 sau la noua adiție din acest an a familiei XG Mobile, care include un GPU AMD Radeon RX 6850M XT.

Zenbook 17 Fold OLED

Vine cu un ecran OLED pliabil de 17,3 inchi. Designul permite utilizarea cu un singur dispozitiv a două formate de ecran OLED; un touchscreen cu aspect 4:3 și diagonală mare de 17,3 inchi, cu rezoluție 2,5K, se pliază la mijloc generând două ecrane perfect alipite, fiecare cu aspect 3:2, diagonală de 12,5 inchi și rezoluție 1920×1280. În combinație cu tastatura și touchpad-ul ASUS ErgoSense conectat prin Bluetooth, designul pliabil permite multiple moduri de lucru – PC, laptop, tabletă, ecran cu tastatură virtuală, carte și ecran extins.

Touchscreen-ul OLED pliabil beneficiază de suportul Dolby Vision HDR, de sunetul audio spațial Dolby Atmos și de un sistem audio cu 4 difuzoare certificate Harman Kardon.  Laptopul a adoptat cele mai recente procesoare Intel Core i7 U-Series din generația a 12-a, grafica Intel Iris Xe și două porturi USB-C Thunderbolt™ 4, ce suportă încărcarea rapidă a bateriei de 75 Wh și extinderea imaginii pe monitoare externe.

Zenbook 14X OLED Space Edition

Space Edition beneficiază în mod exclusiv de ZenVision, un ecran OLED futurist, de 3,5 inchi, montat pe exteriorul capacului, care poate afișa mesaje și animații ușor de personalizat. Configurația se bazează pe  pe procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i9 din seria H de generația a 12-a, grafică Intel Iris Xe, 32 GB RAM, un SSD PCIe 4.0 x4 și conectivitate Intel WiFi 6E.

Ecranul tactil 16:10 2,8K 90 Hz OLED HDR validat PANTONE oferă imagini ultra-realiste certificate DisplayHDR True Black 500, acoperind 100% gamut-ul DCI-P3 și fiind certificat de TÜV Rheinland pentru protecția ochilor.

Zenbook 14 OLED

Acest laptop ASUS are un ecran de 16:10 2.8K 90 Hz OLED NanoEdge, cu luminozitate maximă de 550 de niți, validat PANTONE, cu acoperire 100% DCI-P3. Dispozitivul are suport Dolby Atmos și DisplayHDR True Black 500.

Modelul are o grosime de 16,9 mm și o greutate de 1,39 kg. Carcasa fabricată integral din aluminiu găzduiește cele mai recente procesoare Intel Core din generația a 12-a, grafică Intel Iris Xe, până la 16 GB de memorie RAM, SSD-uri PCIe 4.0, o baterie de 75 Wh cu durată lungă de viață și cea mai recentă tehnologie Intel WiFi 6E și un set cuprinzător de porturi I/O, inclusiv două porturi Thunderbolt 4 USB-C.

ASUS Chromebook Flip CX5

ASUS Chromebook Flip CX5 este ideal pentru lucrul modern, învățare și divertisment. Balamaua ErgoLift de 360° poate rabata ecranul NanoEdge de 16 inchi la orice unghi, având o adaptabilitate remarcabilă. Panoul are un raport de aspect 16:10 pentru un plus de spațiu vertical în comparație cu panourile 16:9, iar raportul ecran/corp de 87%.

ASUS Chromebook Flip CX5 dispune de un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 12-a, grafică Intel Iris Xe și 16 GB de memorie, în timp ce tehnologia dual-band Intel WiFi 6E (802.11ax) – incluzând o nouă bandă de 6 GHz pentru semnale puternice, stabile și viteze foarte rapide.

ASUS ExpertBook B5

ASUS ExpertBook B5 este o serie de laptopuri ultra-ușoare, disponibile atât în forma tradițională cu clapetă, cât și în cea convertibilă la 360°, pentru cea mai bună portabilitate, flexibilitate și claritate. Noile modele ExpertBook B5 (B5402C) și ExpertBook B5 Flip (B5402F) dispun de ecrane expansive de 14 inchi – completând modelele B5 de 13 inchi deja populare.

Un procesor Intel Core i7 cu grafică Intel Iris Xe oferă o putere de calcul de top, susținută de 48 GB de RAM și de cea mai recentă tehnologie Intel WiFi 6E. Balamaua rabatabilă la 360 de grade a lui B5 Flip permite trecerea din modul cort în modul tabletă pentru colaborare instantanee, partajarea de conținut sau prezentări. Un stylus opțional integrat este întotdeauna la îndemână. Noua serie B5 oferă, de asemenea, o autonomie a bateriei care durează toată ziua și este proiectată cu multe tehnologii de ultimă oră pentru a îmbunătăți eficiența muncii în deplasare.

ASUS ProArt Display PA169CDV

Este un ecran IPS 4K UHD de 15,6 inchi care include tehnologia Wacom EMR pentru compatibilitate cu stiloul digital ProArt Pen inclus în pachet. Construit pentru creatorii profesioniști, acesta oferă rezoluție 4K și vizează specificațiile pentru certificarea DisplayHDR 400.

ProArt Pen utilizează tehnologia Wacom EMR pentru a oferi o senzație naturală de scriere de mână. Stiloul ușor nu necesită baterii și este compatibil cu ASUS Dial4, oferind utilizatorilor comenzi rapide atunci când lucrează cu software-ul Adobe acceptat.

ASUS TUF Gaming F15 și F17

Laptopurile TUF Gaming F15 și F17 integrează procesorul Intel Core i7-12700H din generația a 12-a și o placă video ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce RTX™ 3070 pentru laptop, cu un TGP maxim de 140W. Toate laptopurile TUF 2022 sunt echipate cu opțiuni de ecran cu rată de reîmprospătare ridicată, până la FHD 300Hz pentru cele mai rapide jocuri FPS sau QHD 165Hz pentru experiențe mai captivante.

Pentru un plus de putere și control, un comutator hardware MUX Switch evită un dezavantaj privind performanța laptopurilor de jocuri, care tind să direcționeze cadrele GPU-ului prin intermediul graficii integrate a CPU-ului către afișaj. Jucătorii pot folosi Armoury Crate pentru a porni un mod direct GPU care reduce latența și îmbunătățește performanța în medie cu 5-10%.

 

TUF Dash F15

Modelul integrează Intel Core i7-12650H din generația a 12-a și o placă video ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop cu MUX Switch. Nu lipsește nici memoria DDR5, care rulează la 4800 MHz. Avem parte și de un display QHD de 165 Hz cu o acoperire de 100% a spațiului de culoare DCI-P3.

Cu suport Thunderbolt 4, adăugarea unui dock extern sau a unei unități de stocare de mare viteză este simplă și directă. În plus, pentru a fi liniștit în timpul deplasărilor, TUF Dash F15 suportă, de asemenea, USB Type-C Power Delivery de până la 100 W, permițând reîncărcări prin intermediul unei mari varietăți de încărcătoare și pachete de baterii compatibile.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button