ȘtiriTech&IT

ASUS anunță Vivobook S 15, primul laptop al taiwanezilor cu funcții AI avansate

Bateria de 70 Wh oferă o autonomie de până la 18 ore

Concomitent cu anunțurile de la Microsoft Build 2024, ASUS a lansat laptopul Vivobook S 15 (S5507), primul său model Copilot+ PC echipat cu funcții AI integrate în Windows 11. Înregistrarea completă a evenimentului ASUS NEXT LEVEL. AI INCREDIBLE poate fi urmărită aici.

Specificații și caracteristici Vivobook S 15

Vivobook S 15 este alimentat de platforma Snapdragon X Elite / Qualcomm Snapdragon X Plus, cu un procesor Qualcomm Oryon, GPU Qualcomm Adreno și un NPU Qualcomm Hexagon capabil să proceseze până la 45 TOPS. Aceste specificații permit utilizarea celor mai recente instrumente AI din Windows, precum și aplicații AI exclusive de la ASUS. Laptopul include 32GB RAM LPDDR5X (8.448 MHz) și un SSD PCIe 4.0 de 1TB. Sistemul de operare este Windows 11 Home sau Pro.

Laptopul este echipat cu un ecran ASUS Lumina OLED de 15,6 inch, cu rezoluție 3K și rată de refresh de 120 Hz. Ecranul acoperă 100% din gama de culori DCI-P3 și este certificat VESA DisplayHDR True Black 600. De asemenea, este protejat împotriva efectelor de burn-in de sistemul ASUS OLED Care. Sistemul audio este certificat Harman Kardon și include tehnologia Dolby Atmos.

Laptop ASUS Vivobook S 15 (S5507)

ASUS Vivobook S 15 vine cu o tastatură retro-iluminată RGB personalizabilă, taste ASUS ErgoSense și tehnologie de anulare a zgomotului de fond, alături de un touchpad silențios cu gesturi inteligente. Deși inițial se discuta că tasta Windows va fi înlocuită de Copilot, aceasta și-a păstrat locul, iar Copilot este în dreapta, plasată între săgețile de navigare și Space.

Cu o grosime de 14,7 mm și o greutate de 1,42 kg, Vivobook S 15 este construit pentru mobilitate. Bateria de 70 Wh oferă o autonomie de până la 18 ore, iar tehnologia USB-C Easy Charge permite încărcarea rapidă cu încărcătorul de 90Wh. În ceea ce privește conectivitatea, laptopul dispune de două porturi USB4, două porturi USB-A 3.2 Gen 1, un port HDMI 2.1, un cititor de carduri microSD și o mufă audio combo. WiFi 7 și tehnologia Qualcomm FastConnect 7800 asigură viteze de transfer de până la 5,8 Gbps.

ASUS Vivobook S 15 porturi

Funcții AI și securitate

ASUS Vivobook S 15 integrează mai multe funcții avansate bazate pe AI, cum ar fi efectele de studio Windows, care îmbunătățesc iluminarea și eliminarea zgomotului în timpul apelurilor video. Camera ASUS AiSense cu IR dispune de tehnologii precum Adaptive Dimming și Adaptive Lock, care ajustează automat luminozitatea ecranului și blochează laptopul când utilizatorul se îndepărtează. De asemenea, laptopul include aplicația AI StoryCube pentru gestionarea și editarea fișierelor digitale.

Disponibilitate și preț

ASUS Vivobook S 15 va fi disponibil în România la prețuri pornind de la 7499,99 lei, în funcție de configurație și oferta comercială. Utilizatorii pot precomanda ASUS Vivobook S 15 pe eShop-ul oficial ASUS.

Din prezentare, toate caracteristicile hardware și software sunt la superlativ, laptopul arată bine, dar eu sunt cel mai încântat de multitudinea de porturi și de autonomie. Totuși, prețul face ca laptopul să râmână doar pentru un segment restrâns de business, cel puțin deocamdată.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button