PC

Asus anunță ProArt PA32U, un monitor 4K pentru profesioniști

Asus a prezentat la CES un monitor nou dedicat profesioniștilor, numit ProArt PA32U.

Compania nu a dezvăluit pe baza cărei tehnologii este bazat panoul acestui monitor, doar că este construit folosind Quantum Dots. Panoul are suport pentru rezoluția 4K și are o putere de iluminare impresionantă de 1000 nits. Prin comparație, majoritatea monitoarelor comerciale tind să aibă între 250 și 350 nits.

Fiind construit pentru profesioniști care au nevoie mai presus de acuratețe a culorilor, monitorul suportă 99.5% din spațiul de culoare Adobe RGB, 95% din DCI-P3, 100% din sRGB și 85% din Rec. 2020. Monitoarele vin calibrate din fabrică, dar cei care au uneltele necesare pot să modifice setările după bunul plac, acestea fiind păstrate în firmware-ul monitorului. Ca urmare, ProArt PA32U poate fi mutat de la un sistem la altul fără a fi nevoie de recalibrare. Monitorul dispune de o conexiune Thunderbolt 3 și de DisplayPort. Prețul său este estimat să fie între 1800 și 2000 de dolari, fiind programat pentru lansare în toamna acestui an.

Pentru cei care nu au nevoie tocmai de un monitor atât de mare sau de toată această acuratețe de culoare, va exista și o variantă mai ieftină, numită ProArt PA27AQ. Un monitor QHD de 27 inch, cu un panou IPS fără Quantum Dot. Nu sunt informații despre preț sau data sa de lansare.

[Anandtech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close