PC

Asus anunță noi plăci de bază AM4 în format Mini-ITX

Asus a anunțat noile plăci de bază AM4 Mini-ITX pentru procesoarele Ryzen AMD, bazate pe chipset-uri X370 și B350. Nu sunt prea multe lucruri cunoscute momentan, dar iată ce se știe până în acest moment.

Strix X370-I și B350-I Gaming sunt două plăci de bază practic identice. Aspectul fizic, plasarea componentelor, potrivirea soclurilor AM4, și măsurătorile în general le fac imposibil de deosebit.

Printre funcțiile comune celor două plăci sunt incluse suportul pentru procesoarele AMD în format AM4, inclusiv seriile APU și Ryzen. Conform Asus, aceste plăci de bază mini-ITX sunt echipate cu sloturi RAM care suportă memorii DDR4-3600 MHz și sloturi PCI-E întărite care previn daunele cauzate de mutarea unui sistem cu o placă video cu greutate.

Datorită tehnologiei exclusiv 5-Way Optimization a companiei, overclocking-ul poate fi realizat cu un singur clic. Tuner-ul automat inclus realizează overclocking-ul și configurează automat răcirea. Ambele plăci de baza dispun de un design VRM cu șase faze care, potrivit companiei, crește stabilitatea și livrarea de putere într-un mod cursiv, permițând frecvențe mai mari.

Asus a venit cu ceva inovativ la aceste plăci, realizând un M.2 Audio Combo care conține atât sunetul SupremeFX cât și slotul de tip M.2. Plăcile Strix X370-I și B350-I Gaming sunt echipate cu conectivitate Wi-Fi 802.11ac cu suport MU-MIMO pentru a spori performanța cu dispozitivele compatibile, plus Bluetooth pentru periferice. Ambele plăci au conectori Intel Gigabit Ethernet pentru conectarea la rețea prin cablu.

Alte caracteristici suplimentare includ patru porturi SATA, porturi dual USB 3.1 Gen 2, patru porturi USB Gen1 conectate direct la CPU și un antet intern pentru încă două porturi.

Pe lângă LED-urile RGB construite pe partea dreapta a plăcilor, Asus a inclus iluminare RGB și pe radiator. Culorile și efectele luminoase sunt controlate prin softul Aura Sync oferit de Asus.

Plăcile Asus ROG Strix X370-I și B350-I Gaming vor fi disponibile mai târziu luna aceasta. Compania nu a oferit detalii legat de preț în acest moment.

Asus ROG Strix X370i Gaming / B350i Gaming

Procesoare suportate: AMD AM4 Ryzen, Procesoare Athlon seria A, generația a 7a
Chipset: X370 / B350
Memorie: DDR4 până la 3,600MHz
Sloturi PCI-E: 1 x PCI Express 3.0 x16
Sloturi M.2: 2
SATA: 4 x SATA 6Gb/s
LAN: Intel Gigabit LAN Controller
Wireless: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth: v4.2, 4.0LE, 3.0+HS
Audio: SupremeFX 8-Channel High Definition Audio CODEC S1220A
USB:
4 x USB 3.1 Gen 1 (4 în spate, albastre)
2 x USB 3.1 Gen 2 (2 în spate, roșii, Type-A)
2 x USB 3.1 Gen 1 (2 pe mijlocul plăcii)
2 x USB 2.0 (2 pe mijlocul plăcii)

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button