Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

ASUS lucrează la un adaptor de memorie DDR5 la DDR4

Am tot vorbit la finalul anului trecut despre procesoarele Intel Alder Lake și noul chipset Z690 care introduce suport pentru PCIe 5.0 și memorie RAM DDR5. Din nefericire, criză de componente a afectat și acestă piață, iar noile module de memorie nici nu s-au lansat bine, că deja nu se găsesc în stoc. ASUS lucrează la o soluție pentru această situație, astfel vom putea folosi un adaptor care îți permite să instalezi memorie DDR4 pe o placă de bază cu chipset Z690.

Chiar dacă există și plăci de bază Z690 cu suport pentru memorie DDR4, acestea se regăsesc în zona mid-range, adică nu fac față unui procesor precum Intel Core i9-12900K la fel de bine ca o placă high-end. Iar în lipsa noii memorii, un adaptor care îți permite să folosești un modul DDR4, cel puțin o vreme, este o soluție de luat în considerare.

ROG Republic of Gamers Adaptor DDR4 la DDR5

Un adaptor la DDR5 este o soluție bună pentru entuziaști

Fiind vorba despre ASUS, era și logic că un astfel de adaptor va fi produs sub brandul Republic of Gamers. Și așa ajungem și la adevărata menire a acestuia: memoria nouă este mai rapidă, însă costul pentru viteza în plus se traduce în latențe foarte mari. Cu un adaptor care îți permite să folosești memorie DDR4, rezultatele din benchmark-uri vor fi mai mari datorită combinației dintre procesorul foarte rapid și puternic din generația Alder Lake și memoria DDR4 cu latență foarte mică.

Adică la fel ca orice altă nebunie inginerească, este o soluție bună doar pentru cazuri foarte specifice de utilizare. Un alt lucru pe care trebuie să-l luăm în considerare, este că un astfel de produs de la ROG va avea cu siguranță un preț foarte mare, ceea ce-l face inutil pentru utilizatorul de rând. Dar este, fără doar și poate, o reușită inginerească incredibilă pe care sper că voi avea ocazia s-o testez.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button