PCRSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Asus a prezentat un laptop cu un ecran în loc de touchpad

V-ați tot uitat la touchpad-ul de pe laptop și vi s-a părut a fi o pierdere de spațiu. De ce să ai acolo o simplă suprafață tactilă, când ai putea avea acolo mai mult ecran?

Asus a avut exact aceeași idee, așa că în ZenBook Pro 15 a înlocuit touchpad-ul cu un ecran. Unul care tot este tactil, și poate fi folosit pentru a controla dispozitivul, dar în același timp poate să funcționeze ca un ecran secundar.

Acel ecran are o rezoluție de 1920×1080 și poate funcționa în mai multe moduri.  Poate acționa ca un al doilea monitor, acompaniat de zgomotul „dadum-dum” prin care îți dai seama clar că Windows îl vede ca un dispozitiv nou atașat la PC. Poate să acționeze ca un numpad, ceva foarte util la majoritatea laptop-urilor care nu prea prea au unul. Poate acționa ca o zonă dedicată lansării de aplicații sau ca un o interfață pentru o aplicație anume, precum un calendar. Mai presus de toate, indiferent de modul în care este setat acest ecran, mereu va funcționa ca un touchpad.

Nici restul laptop-ului nu este de trecut cu vederea. Poate fi echipat cu procesoare de la i5 până la i9, poate avea până la 16GB de RAM, stocare de până la 1TB, are o placă video GTX 1050 Ti cu 4GB VRAM și vine cu un ecran principal de 15.6 inch cu rezoluția 4K, care în sine poate avea funcții tactile. Există și o varianta de 14 inch care nu are specificații chiar atât de extreme.

Prețul pentru Asus ZenBook Pro de 15.6 inch este în jurul sumei de 2300 de dolari, și va fi disponibil de luna viitoare.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button