MORE

Asus a dezvaluit un robot domestic de 600 de dolari numit Zenbo

Ultimul film Star Wars a lasat multi oameni intrebandu-se cand va veni ziua in care pot avea propriul BB8. Asus pare sa ii fi auzit, pentru ca tocmai a dezvaluit un robot a carui design este un soi de combinatie dintre BB8 si expresivitatea lui Wall-E.

Zenbo este un robotel menit sa indeplineasca functia de majordon, fiind capabil sa controleze anumite aspecte ale unei case moderne, cum ar fi iluminarea, aerul conditionat sau deschiderea usii. Pe langa asta, mai poate asista oamenii in diverse actiuni, cum ar fi gasirea de lucruri pe internet, programarea evenimentelor, comunicare sau chiar citirea unor povesti pentru copii. Puteti vedea mai jos o simulare a modului in care ar decurge o zi pentru o familie cu Zenbo in preajma.

Zenbo este capabil sa recunoasca tot felul de comenzi vocale si este echipat cu o varietate de senzori care pot avea aplicatii numeroase. Spre exemplu, camera sa poate fi utilizata la nevoie pe post de sistem de supraveghere. Capabilitatile sale urmeaza sa fie extinse de diversii dezvoltatori care vor contribui la imbunatatirea sa, printr-un SDK oferit de ASUS.

Robotul Zenbo va fi disponibil la pretul de 600 de dolari. Nu a fost mentionata data la care va fi lansat.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button