Tech&IT

Asus a dezvăluit la IFA 2017 o gamă largă de produse noi

În cadrul evenimentului IFA 2017, Asus a prezentat o varietate mare de produse noi, ce acoperă atât sisteme de gaming, periferice, VR, laptop-uri și multe altele.

 

Începem cu oferta nouă a companiei din categoria de gaming, sub brandul Republic of Gamers. În centrul atenției s-a aflat noul laptop de gaming ROG Chimera, primul din lume care să aibă un ecran de 144Hz compatibil cu G-Sync. Ecranul de 17,3 inch are un timp de răspuns de 7 milisecunde, și este conectat la o placă video GeForce GTX 1080, ce poate atinge frecvența de 1974GHz. Procesorul sistemului este un Intel i7 7820HK, ce poate funcționa la o frecvență maximă de 4.3GHz. ROG Chimera mai vine și cu suport integrat pentru Xbox Wireless, așa că orice periferic de Xbox One ați avea poate fi conectat direct, fără nevoia de a mai atașa un adaptor.

Tot din această categorie fac parte și sisteme precum ROG Zephyrus, ce se folosește de ROG Active Aerodynamics System pentru răcire silențioasă. ROG GX800 este gândit să ofere performanță fără compromis, având un ecran 4K conectat la două GeForce GTX 1080 în SLI, un doc de răcire lichidă și o tastatură mecanică de tipul MechTAG.

ROG Strix SCAR Edition este un laptop gândit pentru pasionații genului FPS, venind în două variante, de 15 și de 17 inch. Ambele dispun de ecrane de 120Hz, compatibile cu G-Sync, iar în curând vor fi disponibile modele ce au ecrane de 144Hz. Laptop-ul de gaming ROG Strix Hero Edition este orientat mai mult către segmentul pasionaților de MOBA, având un ecran la fel de rapid ca SCAR Edition, plus o tastatură în stil desktop, a cărei taste a o durată de viață de 20 de milioane de apăsări.

ROG Strix GL503 și GL703, de 15 și respectiv 17 inch, oferă o configurație ceva mai modestă, care include un procesor nou i7 și un GeForce GTX 1060, fiind gândite să ofere experiențe fluide în VR. Modelul ROG Strix GL720VI combină un GTX 1080 cu un i7, un ecran de 120Hz și o tastatură RGB Aura, cu patru zone customizabile de culoare.

Iar în cele din urmă, avem la capitolul de gaming mobil primul laptop din această categorie echipat cu un procesor AMD Ryzen 7. Modelul cu pricina este un ROG Strix GL702ZC, despre care nu erau incluse detalii în comunicat referitoare la componenta grafică sau exact ce procesor era folosit.

Trecând la monitoare, Asus a dezvăluit ROG Swift PG27VG și ROG Strix XG35VQ. Primul monitor oferă o rezoluție de 2560×1440 pe un panou curbat de 27 de inch, cu suport pentru G-Sync și o frecvență ce poate fi împinsă până la 165Hz prin overclock. Modelul Strix este de 35 de inch, oferind o rezoluție de 3440×1440 pe un panou ultra-wide curbat, cu o frecvență de 100Hz și suport pentru Adaptive-Sync.  Monitoarele acestea includ și suport pentru Asus Aura Sync, ce va sincroniza efectul de iluminare cu cel al perifericelor Aura, sau chiar cu sunetul din joc.

Alte două monitoare prezentate la eveniment au fost Designo Curve MX38C și MX32VQ. Acestea oferă diagonale de 37.5 și 31.5 inch, rezoluții de 3840×1600 și 2560×1440, ecranele fiind curbate și având un design cu margini de dimensiuni reduse. Cele două modele dispun de Adaptive-Sync, așa că vor avea aplicații și pentru gaming. Ambele monitoare dispun de tehnologia audio ASUS SonicMaster, ce permite până și conectarea prin Bluetooth a unui dispozitiv media pentru a reda muzică.

Pe partea de desktop avem ROG GT51, echipat cu un procesor Intel Core i7 7700K, două plăci video GeForce GTX 1080 în SLI, 64GB de memorie RAM și tehnologia de overclock Aegis 3, așa că la un loc ar avea suficientă putere pentru majoritatea jocurilor contemporane pe detalii mari, și chiar în format 4K. Alături de el se află și sistemul ROG Strix GD30, construit pe baza unui procesor i7 din generația a șaptea Intel Core, cu un GeForce GTX 1080 Ti, și conector hot-swap pentru un SSD de 2.5 inch.

Ajungem acum la domeniul plăcilor de bază, unde Asus a dezvăluit modele noi dedicate sistemelor High-End Desktop Computing. Modelele ROG Zenith Extreme și Strix X399-E Gaming sunt gândite pentru a suporta cele mai noi procesoare AMd din seria Threadripper, oferind suport pentru overclock, iluminare RGB, iar în cazul modelului cel din urmă, suport pentru conectarea simultană la sistem a trei plăci video și a două SSD-uri NVMe. Din domeniul Intel, avem ROG Rampage VI Extreme și Strix X299-E Gaming, gândite să suporte noile procesoare i9 Skylake-X, precum și cele Kaby Lake-X.

Asus este una din companiile ce se va folosi din plin de noua platformă de realitate virtuală a Microsoft, anunțând propriul HMD numit ASUS Windows Mixed Reality Headset. Acesta are o greutate mai mică de 400 de grame, fiind construit din menite să reducă stresul pus asupra feței, și cu un strat anti-bacterian, pentru a preveni neplăceri care pot să apară la folosirea sa de mai multe persoane. Acest headset nu are nevoie de senzori externi pentru a funcționa, poziționarea în spațiul tridimensional fiind realizată folosind componentele interne, alături de cele două camere frontale ale dispozitivului. La fel ca celelalte sisteme similare, Asus Windows Mixed Reality Headset este compatibil cu perechea de controllere de VR, ce pot fi folosite până și pentru jocuri de pe Steam.

Pe partea de calculatoare portabile, Asus a avut foarte multe de prezentat la acest eveniment. A fost dezvăluit ZenBook Flip 14, descris ca fiind cel mai subțire laptop de tipul 2 în 1. Deși are un ecran de 14 inch, ocupă cam aceeași mărime ca un laptop tradițional de 13 inch, având margini foarte subțiri. Asus numește acest tip de ecran NanoEdge, folosind acest design la majoritatea produselor sale de anul acesta. ZenBook Flip 14 vine echipat cu un procesor i7 quad core, 16GB de memorie RAM, o placă video dedicată GeForce MX150, un SSD de 512GB conectat pe o interfață PCI-E 4X și un sistem audio Harman Kardon.

Modelul ZenBook Flip 15 oferă ceva mai multă putere decât varianta mai subțire, precum și un ecran de 15.6 inch capabil să redea rezoluția de 4K. ZenBook Flip 15 vine cu un procesor Intel i7 din generația Core a opta, până la 16GB de memorie RAM DDR4, o placă video GeForce GTX 1050, un HDD de până la 2TB, un SSD de 512GB, suport pentru USB-C, Thunderbolt 3 și suficientă performanță până și pentru jocuri noi, chiar dacă este un sistem portabil ce poate fi rulat într-un mod de tabletă.

 

Avem apoi ZenBook Flip S, pe care Asus îl numește cel mai subțire laptop convertibil din lume. Acesta este echipat cu un procesor Intel Core i7 8550U, un SSD PCI-E de 1TB și un sistem de răcire care include un ventilator făcut dintr-un polimer de cristal lichid cu palete foarte subțiri. ZenBook Flip S poate reda rezoluția de 4K și vine cu suport pentru Windows Hello.

ViveBook Flip 14 este încă un laptop convertibil, cu un ecran ce dispune de margini foarte subțiri și are poate reda rezoluția de 1920×1080.

ZenBook 13 este un notebook normal, cu un finisaj cristalin, ce folosește un ecran 4K tactil de tipul NanoEdge. Această  rezoluție este atinsă folosind o placă video dedicată GeForce MX150 și un procesor i7 din noua generație. În ceea ce privește memoria, are 16GB de RAM și un SSD PCI-E de 1TB. ZenBook 3 Deluxe este descris ca fiind cel mai subțire laptop de 14 inch. Are caracteristici similare cu modelul de mai sus, dar duce lipsă de o placă video dedicată. Însă dispune de conexiuni USB-C, cu suport pentru Thunderbolt 3. În cele din urmă, pe acest segment avem ViveBook S14, un laptop echipat cu un procesor i7 8550U, până la 16GB de memorie RAM și un procesor grafic GeForce MX150.

Iar acum trecem la categoria de routere, unde Asus a avut de prezentat două modele. Modelul RT-AX88U este primul produs de Asus care să suporte noul standard WiFi 802.11ax, oferind o viteză combinată de aproape 6Gb/s, din care 1.2Gb/s sunt pe banda de 2.4GHz, iar restul pe ce de 5GHz. Standardul cel nou permite o organizare mult mai eficientă a traficului, ceea ce îi permite acestui router să funcționeze în rețele foarte aglomerate, comunicând cu dispozitivele atașate doar atunci când trebuie, pentru a scădea consumul lor de energie.

Iar la final avem router-ul Asus RT-AC86U. Un dispozitiv gândit să ofere o acoperire largă și performanță foarte bună pentru gaming. RT-AC86U vine cu suport pentru WiFi 802.11ac pe două benzi, amplificat de tehnologia NitroQAM. Folosește două antene performante a căror rază este sporită prin sistemul RangeBoost, menit să elimine punctele moarte. Se folosește de Adaptive QoS pentru a da prioritate traficului generat de jocurile on-line și dispune chiar de ASUS AiProtection, un sistem de securitate de nivel comercial ce ar trebui să țină în siguranță atât router-ul, cât și dispozitivele de tipul Internet of Things atașate.

Acestea au fost produsele pe care Asus le-a dezvăluit până acum la IFA 2017. Detalii mai multe, cum ar fi data de lansare și prețul pentru acestea vor fi dezvăluite în curând.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button