Tech&IT

ASUS a anunțat noul Zenbook Pro 14 Duo OLED

Dacă te pasionează laptopurile cu două ecrane, află că ASUS a anunțat un nou model OLED, pe numele din buletin Zenbook Pro 14 Duo OLED. Are un sistem de răcire îmbunătățit și o soluție grafică superioară care păstrează în același timp design-ul elegant și subțirel al carcasei.  Laptopul are un ecran principal tactil 16:10 OLED NanoEdge de 14,5 inchi cu rezoluție 2,8K și rată de refresh 120Hz, fiind certificat Dolby Vision și validat PANTONE pentru a asigura redarea precisă a culorilor, Zenbook Pro 14 Duo acoperint integral gama de culori DCI-P3. De asemenea, este certificat VESA DisplayHDR True Black 500 pentru cele mai profunde nuanțe de negru.

Ecranul ScreenPad Plus de ultimă generație al lui Zenbook Pro 14 Duo OLED este un touchscreen secundar de 12,7 inchi, întins pe toată lungimea capacului, ce oferă suport pentru cele mai recente stylus-uri. Mecanismul de înclinare a fost modificat, ridicând partea din spate a ScreenPad Plus cu până la 20 mm, înclinându-l cu 12 grade  atunci când laptopul este deschis. Astfel, ScreenPad Plus este poziționat la un unghi de vizualizare ideal pentru o operare ușoară împreună cu ecranul tactil principal.

ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED UX8402

ScreenPad Plus cu AAS Ultra este dotat cu software-ul actualizat ScreenXpert 3, multitasking-ul pe ambele ecrane și fluxurile de lucru creative devenind și mai eficiente. Aplicațiile integrate, precum App Switcher și App Navigator oferă  acum suport și pentru afișaje externe. Noua aplicație Control Panel le oferă utilizatorilor un control precis și intuitiv asupra aplicațiilor creative. Aplicația le permite să schimbe cu ușurință dimensiunea pensulei, să modifice saturația, să ajusteze opacitatea straturilor și multe altele. Există patru tipuri de control – Dial, Button, Slider și Scroll – pentru a se integra perfect în orice tip de flux de lucru creativ. Control Panel este complet personalizabil și funcționează cu softuri precum Adobe Photoshop, Illustrator, Lightroom Classic, Premiere Pro și After Effects.

Zenbook Pro 14 Duo OLED este dotat cu procesorul Intel Core i9-12900H, care oferă Turbo Boost de până la 5,0 GHz și un TDP maxim de 60W. Procesorul se alătură plăcii video NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti de nivel studio, o componentă esențială pentru sarcinile grafice intensive, cum ar fi randarea 3D și editarea video. Ca stocare și RAM, Zenbook Pro 14 Duo OLED integrează 32 GB de memorie RAM rapidă și un SSD ultra-rapid PCIe 4.0 x4 de 2TB.

Sistemul de răcire ASUS IceCool Plus utilizează două ventilatoare silențioase IceBlades cu până la 97 de pale curbate 3D. Acestea răcesc cele două conducte de căldură de 8 mm care vin de la CPU și GPU, volumul de aer cald – mai mare cu 38% – fiind evacuat în exterior prin deschiderea de 20 mm creată de noul mecanism AAS Ultra. Rezultatul este că procesorul și GPU-ul pot funcționa la un TDP combinat de până la 85W, fără limitări termice.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button