TECH

Astăzi se desfășoară un exercițiu european de securitate informațională în Estonia

Războiul cibernetic nu prea mai este ceva de domeniul filmelor oribile despre hackeri, ci un fapt real care este întâlnit în fiecare zi și care poate afecta orice utilizator al internetului.

Pentru a păstra vigilența, Uniunea Europeană organizează astăzi în Tallinn, capitala Estoniei, o serie de exerciții de război cibernetic, sub numele EU CYBRID 2017. În cadrul acestora miniștrii de apărare ai UE vor avea la dispoziție 90 de minute pentru a gestiona un atac cibernetic fictiv operațiunilor din Mediterană a uniunii. Acesta va presupune sabotarea capacității de comandă și lansarea unei campanii de discreditare, cu scopul de-a provoca proteste.

Intenția este cea de-a arăta miniștrilor cum s-ar desfășura un astfel de atac și cum pot fi mitigate consecințele sale. Exercițiul principal va fi urmat de o serie de alte etape, menite să detalieze aspectele tehnice și să ofere informații mai detaliate despre ce măsuri se pot lua împotriva acestui gen de atacuri.

Evenimentul are loc în Estonia, deoarece în ceea ce privește infrastructura de internet, este printre cele mai avansate națiuni din Europa, și s-a confruntat în trecut cu atacuri cibernetice.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button