TECH

Astăzi au loc proteste pentru păstrarea neutralității internetului

Internetul se află în protest astăzi, nu din cauza integrării de DRM în standardele HTML5, ci din cauza pericolului iminent reprezentat de SUA pentru neutralitatea internetului.

Comisia Federală de Comunicații a Statelor Unite ale Americii consideră în acest moment îndepărtarea limitărilor impuse asupra companiilor de telecomunicații, în ceea ce privește manipularea traficului pe internet. Eliminarea acestor măsuri este de foarte mulți ani dorită de marele companii americane care mențin infrastructura internetului, deoarece ar fi libere să impună taxe pentru servicii ca Netflix sau Youtube, acestea generând cel mai mult trafic. De ce ar fi plătite aceste taxe? Pentru că altfel viteza traficului către aceste servicii ar fi scăzută, sau ar fi blocate cu totul.

Această propunere a mai trecut prin comisie pe parcursul lui 2014, culminând cu respingerea sa și impunerea a Ordinului de Internet Deschis în 2015, ce interzice blocarea sau manipularea traficului. Dar din moment ce conducerea comisiei a fost schimbată cu tot cu guvernul, propunerea este iar în discuții și de data aceasta pare că va fi aprobată.

Ca semn de protest, în jur de 50 de mii de entități, fie persoane fizice sau companii masive, vor afișa astăzi pe paginile lor mesaje menite să ofere o explicație a fenomenului pentru publicul general, în special cel din SUA, în speranța că o implicare directă a alegătorilor ar putea convinge guvernul să renunțe la idee.

Așa că dacă peste tot vedeți mesaje despre cum internetul se apropie de apocalipsă, stați calmi, nu s-a întâmplat nimic rău încă. Apocalipsa vine săptămâna viitoare când DRM devine parte din HTMLie.

[PC World]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button