MORE

Assassin’s Creed Syndicate este mai putin detaliat ca Unity, dar merge mai bine

Assassin’s Creed Syndicate a fost lansat ieri pentru console, cu o varianta de PC urmand sa se iveasca pe piata pe 19 noiembrie. Intrebarea cea mai arzatoare de pe buzele tuturor este: „Cum merge fata de Unity?”. Iar raspunsul pare sa fie un rasunator :”Mult mai bine”.

Aceasta imbunatatire clara a performantei este, regretabil, nu o consecinta a unui efort activ al celor de la Ubisoft de a stoarce pana si ultimul megaflop de performanta din sistemele de jocuri, ci mai mult a faptului ca Syndicate nu are un detaliu la fel de mare ca Assassin’s Ceed Unity.

Dupa cum indica si comparatia de mai sus, Syndicate duce lipsa de cateva mici detalii care au fost implementate in Unity. Spre exemplu, norii din joc nu mai au umbre. Trecerea lor este sesizata doar pe cer, fara nici un fel de repercursiune asupra iluminarii localizate pe harta. Cateva din texturi si modele par sa fie ceva mai putin detaliate pe alocuri, dar cele mai sesizabile schimbari sunt la complexitatea orasului.

Numarul de pietoni a fost drastic redus. Daca la Unity jucatorul trebuia sa treaca prin sute de NPC-uri, fiind vorba de o revolutie, Londra lui Syndicate este pe alocuri chiar pustie. Cladirile au avut si ele de suferit, mai putine din ele avand interioare.

Aceste doua elemente ar servi foarte bine la a reduce numarul de draw calls pe care le cere jocul, ceea ce inseamna ca sistemul nu este sugrumat la fel de mult. Draw Calls, daca va amintiti bine, sunt acele lucruri pe care Vulkan, Mantle, Metal, si DirectX 12 le pot face cu milioanele, dar DirectX 11 nu poate executa prea bine in numere mari. Nu voi explica detaliile tehnice aici, dar daca vreti un articol separat despre asta, lasati un comentariu.

Cert este ca aceste „optimizari” ar trebui sa adauca o performanta mai buna a jocului si pe PC.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button