PC&Consoles

Assassin’s Creed Origins a fost anunțat

După nenumărate leak-uri, Ubisoft a dezvăluit în cele din urmă noul joc din seria Assassin’s Creed, unul ce mută acțiunea în trecutul îndepărtat, în Egipt.

Povestea lui Assassin’s Creed Origins nu va detalia povestea lui Rayman, ci lui Bayek, primul asasin. Obiectivul său va fi cel de a face ordine prin regat, eliminând o serie de indivizi a căror influență amenință să Egiptul, și clădind treptat prima celebra frăție. Ideea este destul de tradițională pentru Assassin’s Creed, dar de această dată pare că va trebui înfăptuită fără cățărat pe turnuri.

Absența turnurilor este neașteptată, seria fiind celebră pentru stabilirea stilului de gameplay care implică cățărarea lor pentru a descoperi harta. O mecanică atât de „populară” încât a fost implementată până și în jocuri cu mașini. Desigur, turnurile doar nu apar în trailere, așa că nu pot garanta că au fost scoase cu totul.

Partea importantă este că acest Assassin’s Creed a fost realizat într-un ciclu de producție mai lung față de predecesorii săi, așa că putem spera să vedem un nivel de calitate mai bun. De producție s-a ocupat Ubisoft Montreal, iar munca la proiect pare să fi început chiar după Black Flag.

Prezentarea ne sugerează câteva mecanici noi, precum posibilitatea de-a folosi bufnița din Far Cry Primal, acum cu skin de acvilă, pentru a supraveghea terenul. Sistemul de luptă a fost modificat pentru a permite folosirea unui scut, iar de această dată pare a fi mult mai orientat pe acțiune, și poate ceva mai puțin pe „apasă X să nu mori”-ul tipic pentru serie. Elemente de RPG ceva mai pronunțate sunt prezente, cu drop-uri aleatoare de la inamici sub forma unor arme utilizabile cu statistici diferite, nu doar muniție sau exact aceleași ustensile de luptă, ca până acum.

O altă schimbare sesizabilă este apariția unui șarpe gigantic pe post de inamic. Seria în general a stat departe de astfel de entități, dar considerând cât de multă fantezie este în Assassin’s Creed în general, probabil era inevitabil să ne batem și cu ceva de acest gen la un moment. Asta sau este o halucinație indusă de celebrul măr al seriei.

Assassin’s Creed Origins va fi disponibil din ziua de 27 octombrie pe PC, Xbox One și Playstation 4… asta dacă nu cumva varianta de PC va întârzia din diverse motive, conform tradiției.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button