GamingReviews

Assassin’s Creed Odyssey – preview la Zona

Assassin’s Creed Odyssey este jocul despre care vorbim astazi. Nu inainte de a constata ca anul acesta am avut librăria de jocuri plină de open-world RPGs și încă it’s not over…

Dacă în Origins am ajuns în Egipt, de data aceasta Odyssey ne duce până în Grecia antică, în timpul războiului peloponesiac.  

Assassin’s Creed Odyssey s-a lansat pe 5 octombrie pe PC, Playstation 4 și Xbox One.

Poveste

Încă de la început, vei putea alege dintre două personaje cu care să pleci la drum: Kassandra sau Alexios. Deși nu îi poți customiza, le poți schimba armura mai târziu în joc. Rolul tău este să lupți fie de partea Spartei sau a Atenei iar deciziile tale vor avea consecințe și vor decide ce final vei primi. Cu toate acestea, alegerile pe care le iei nu au un impact atât de mare încât să schimbe traiectoria jocului, ci doar dau senzația că ai vreun control în ceea ce privește interacțiunile dintre personaje.   

La fel ca în Odiseea lui Homer, trebuie să traversezi mări și țări până când să termini jocul – și nu glumesc: am mai bine de 50 de ore în joc și încă mai sunt destule de explorat. Ubisoft a avut un plan destul de ambițios cu noul Assassin’s Creed, unde a reconstruit mare parte din insulele grecești. 

În ceea ce privește construcția universului din Odyssey, nu am decât cuvinte de laudă. De la texturi, până la coloana sonoră, reușește să te introducă în peisajul elen și să te lase cu gura căscată. M-am oprit de nenumărate ori doar ca să fac câteva poze și să mă bucur de priveliște. Nu pot spune că același lucru se aplică și la vocile personajelor: cu toate că majoritatea lumii din jurul tău vorbește în greacă, voice-acting-ul în engleză este de-a dreptul stânjenitor pentru un joc triplu A. Mai mult, am întâlnit și câteva bug-uri pe ici, pe colo, dar nu o să intru în detalii de finețe. 

Assassin's Creed Odyssey

Gameplay

Assassin’s Creed Odyssey are toate componentele unui RPG, însă nu reușește să vină cu nimic revoluționar. Avem sistem de leveling, inventar, abilități, știți voi, lucrurile de bază pentru un open-world cât de cât interactiv. În plus avem și un tab de mercenari, unde în funcție de acțiunile tale te vor vâna alți “boși” mai puternici decât tine.

De data aceasta, vei avea ocazia să te lupți nu doar pe pământ, dar și pe apă. Sistemul de combat naval este destul de ușor de manevrat și îți poți face upgrade-uri la navă, să recrutezi oameni și bineînțeles, să distrugi alte nave. Cât despre combatul pe pământ… ei bine, aici e o altă poveste. Controlul este stângaci și nu foarte variat. Am preferat de foarte multe ori să-mi folosesc săgețile sau să aleg metoda mai stealth, decât să stau să mă bat cu o gloată de NPC. Vei avea la dispoziție atât armament variat, cât și armură la care poți face update cu foarte multe materiale, așa că pregătește-te să farmezi destul de mult. Sfatul meu e să-ți păstrezi resursele până când ajungi la un nivel mai ridicat.

Fiind un joc RPG, am vrut să-mi conectez controller-ul pe PC însă nicio șanșă: Uplay nu îți dă voie să schimbi controlul din setări, iar jocul efectiv nu recunoaște input-urile din controller. Așa că a trebuit să mă rezum la mouse și tastatură, însă o dată ce m-am obișnuit, nu pare să fie atât de diferit de varianta de consolă.

Assassin's Creed Odyssey

Verdict

În comparație cu jocurile anterioare, pot spune că Odyssey este lumina de la capătul tunelului pentru această serie. Noul titlu reușește să se facă remarcat prin povestea și referințele istorice care fac din Odyssey un adevărat deliciu pentru fanii Assassin’s Creed. Dacă Origins a fost pe placul tău și te-ai distrat printre dunele de nisip, vei avea parte de și mai multe provocări în Odyssey. 

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button