PC

AsRock Z97M Pro4 – O placa de baza mica, dar nervoasa!

AsRock Z97M Pro4 este o placa de baza care are un format mATX si suporta toate procesoarele Intel pe socket 1150, inclusiv pe cele din seria Xeon. Aceasta are la baza chipset-ul Z97. Culoarea PCB-ului este neagra. In partea de sus avem un radiator mare, albastru, care raceste mosfestii, imediat langa avem un conector cu opt pini pentru alimentarea procesorului, iar etajul de alimentare este format din patru faze.

Tot in partea de sus mai regasim si trei conectori pentru ventilatoare, dar unul singur are si functie de control al turatiei. Placa are patru sloturi pentru RAM si suporta maxim 32GB in Dual Channel, iar frecventa maxima suportata pentru memorii este de 3100MHz. Langa sloturile pentru RAM avem un conector USB 3.0. Pe langa acest conector se afla si cele sase porturi SATA 3. Pentru conectivitate mai avem la dispozitie doua sloturi PCI-Express 3.0, unul 16x si altul 4x, (placa suportand AMD CrossfireX), doua sloturi PCI, si inca doua porturi USB 2.0.

Pe lateral, se ragaseste o mufa combo PS2 pentru tastatura sau mouse, si deasupra aveam doua porturi USB 2.0. Daca doriti sa folositi placa pentru un HTPC, trebuie sa stiti ca aceasta are trei iesiri video: un DVI, un HDMI si un VGA. Langa aceste iesiri mai avem patru porturi USB 3.0, o placa de retea Intel Gigabit si iesirile 7.1 pentru sunet.

Placa este una solida si puteti creea in jurul ei o platforma decenta in format mic, pentru a va juca, sau pentru a face un home media PC. Aceasta are un pret de aproximativ 400RON.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button