PC

AsRock X99E-ITX/AC – Gaming sau productivitate la maxim intr-un pachet… minim!!!

AsRock a lansat recent o placa de baza care va schimba radical perceptia asupra sistemelelor high end de gaming sau productivitate (workstation). AsRock X99E-ITX/AC este singura placa de baza pentru socketul 2011-3 in acest moment in format mini ITX. Placa este… extrem de mica, si poate fi bagata in orice carcasa mini ITX care suporta o sursa de dimensiuni normale si doua sloturi pentru PCI-Express.

Placa de baza este construita pentru procesoarele Intel Haswell si Haswell-EP, de la i7-5820K pana la Xeon E5-2699v3, asadar pe langa varianta sistem de gaming high-end puteti configura un workstation extrem. In cutie placa de baz vine si cu un cooler adecvat, care poate raci un procesor cu un TDP de pana la 160W! Desi coolerul pare mic, acesta are un ventilator de turatie mare, are lamele din aluminiu cu patru heatpipe-uri si o baza din cupru. Tot in pachet se gaseste si un modul wireless AC, alaturi de o antena externa. Desi este redusa ca dimensiuni, placa de baza are un etaj de alimentare format din 6 faze DigiPower, care suporta si overclocking, iar mosfetii pot oferi pana la 60 Amperi.

Placa mai are si doua sloturi pentru RAM DDR4 la o frecventa maxima de 3200MHz. Ca si conectivitate motherboard-ul are 6 porturi SATA3, un slot UltraM.2 pentru SSD, o placa de sunet 7.1 cu iesire optica, un SATA Express, doua porturi USB 3.1 Type-A, sase USB 3.0, patru pe spate si doua pentru conectarea la carcasa, patru USB 2.0, doua in fata si doua pentru conectarea carcasei, doua porturi LAN Gigabit Intel (!), si un port combo pentu mouse sau tastatura. Tot in pachet, pe langa cooler mai gasiti si un adaptor de la U3 la U2, si un convertor pentru a putea instala o racire pe apa pentru procesor (!). Cantitatea de memorie RAM suportata este de 32GB, iar placa „duce” atat memorie Unbuffered si ECC, cat si memorie obisnuita. Puteti instala orice placa video pe acest sistem fara ca performantele sa fie afectate, pentru ca slotul este PCI-Express 3.0 16X!

Este una dintre cele mai reusite si mai interesante placi de baza care au trecut vreodata pe la Zona, mai ales pentru cei care vor sa-si configureze un sistem ultraperformant dar cu o amprenta minima. Sau poate… il vom construi (configurare „modulara”, testare, distribuire) noi insine! Ce parere ati avea despre chestia asta?

Articole asemanatoare

Back to top button