PC

[VIDEO Update] ASRock X99 Extreme11, o placa de baza extrema si cu adevarat „future proof”

Intel ofera in acest moment procesoarele pentru PC cu cele mai ridicate performante „money can buy”. Aceste procesorare fac parte din seria Haswell-E, iar CPU-urile respective presupun placi de baza pe socket 2011-3, cu chipset Intel X99. ASRock ofera in acest moment una dintre cele mai performante placi de baza de pe piata cu acest socket. ASRock X99 Extreme11 este o placa ce stabileste un reper pe acest segment.

Aceasta este echipata cu un controller LSI SAS 3008 care suporta 8 unitati de stocare SAS la 12Gb/s. O alta capabilitate notabila a placii este suportul pentru Quad SLI sau CrossFire, gratie chipsetului PLX PEX8747. Placa mai are doi conectori ULTRA M.2 care suporta viteze pana la 32Gb/s. Pe langa cele 8 porturi SAS placa mai are inca zece porturi SATA 3, asa ca aveti la dispozitie 18 posibilitati pentru a conecta unitatile de stocare. Componentele placii fac parte din gama ASRock Super Alloy, care asigura o functionare indelungata a acesteia, si trebuie sa mai mentionam ca placa poate suporta si procesoare pentru servere din gama Xeon, si datorita componentelor de calitate, puteti fi siguri ca va rezista in timp, chiar daca functioneaza in regim 24/7. Etajul de alimentare este compus din 12 faze Digi Power. Placa suporta pana la 128GB RAM in Quad Channel, evident DDR4, iar frecventa poate depasi 3200MHz, ramii putand fi si ECC, dar aceasta functie este activa doar daca folositi un procesor din gama Xeon. Modelul nu face rabat nici de la racire, aceasta avand radiatoare mari peste etajul de alimentare si un radiator racit activ peste chipset. Modulul de sunet al placii este Purity Sound 2 7.1. Pentru conectare la internet Extreme 11 beneficieaza de doua placi de retea Intel Gigabit.

In concluzie placa pare dedicata segmentului business pentru servere de date sau statii de lucru pentru grafica, unde este nevoie de putere de calcul cat mai mare, in conditiile in care placa suporta procesoare cu pana la 18 nuclee, dar poate fi utilizata si de catre gamerii maniaci in configurarea unor sisteme extreme.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close