ȘtiriTech&IT

ASRock îți permite să-ți schimbi chipset-ul de pe placa de bază… sau ceva de genul

A trecut ceva timp de când un produs nou lansat m-a uimit prin inutilitatea lui și trebuie să vă spun că deep down, abia așteptam să mai văd o anomalie prin domeniul ăsta hardware. A trebuit doar să aștept și iată că ASRock au livrat. Producătorul a lansat o placă de bază cu chipset B650 pentru noile procesoare Ryzen 7000 de la AMD; până aici toate bune și frumoase. Placa arată interesant, e super colorată și are un port care te lasă să-i adaugi al doilea chipset.

ASRock B650 LiveMixerNu, n-am scris greșit (de data asta) ci chiar am pomenit de faptul că poți să-i adaugi un al doilea chipset. Placa în cauză se numește ASRock B650 LiveMixer și ceea ce o face specială este un header J2. Acesta îți permite instalarea unei plăci de expansiune care găzduiește chipset-ul X670 adițional. Această placă comunică cu sistemul prin intermediul unei interfețe PCIe x4 și oferă utilizatorului câteva porturi adiționale: două sloturi M.2 quad-lane pentru SSD-uri, un port Ethernet de 10Gbps, trei USB-uri Type-A de 10Gbps, un USB Type-C de 10Gbps și două conexiuni SATA.

Chiar dacă invenția este interesantă și cei de la ASRock merită aplaudați măcar pentru WOW factor, nu pot să nu mă minunez la cât de inutilă este o chestie de genul. De ce zic asta? Deși e o jucărie mișto, sunt sigur că nu este ieftină. Plus că ai nevoie și de o placă de bază specifică, care ar putea să-ți placă… sau nu. Și mă gândesc că tot costul adunat pentru chestiunea asta trece de prețul unei plăci de bază cu chipset X670 dotată cu tot ce-ți trebuie. Mișto jucărie, aș butona-o puțin, aș uita-o repede.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, dar drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Back to top button