Tech&ITPCTECH

ASRock lansează kit-uri de upgrade la Wi-Fi 6E pentru plăcile de bază cu socket AM4 și LGA1700

Pe măsură ce Wi-Fi 6E devine din ce în ce mai popular, mulți utilizatori care și-au cumpărat o placă de bază în ultimii doi ani nu se pot bucura de vitezele superioare oferite de această tehnologie. ASRock este unul dintre producătorii care vor să remedieze această problemă, astfel au prezentat kit-urile de upgrade pentru plăcile de baza cu socket AM4 de la AMD și LGA1700 de la Intel.

Aceste kit-uri de upgrade conțin un modul Wi-Fi 6E în format M.2 2230 și două antene pentru recepția semnalului. Asta înseamnă că vor funcționa doar pe acele plăci de bază care oferă suport pentru module Wi-Fi dedicate și constituie un upgrade numai bun pentru aceia care încă folosesc o placă de bază cu suport pentru Wi-Fi 5 sau Wi-Fi 6. Cât despre diferențele dintre cele două kit-uri, păi nu e mare lucru de spus: cel dedicat platformelor AMD folosește interfața PCIe, iar cel dedicat Intel folosește o interfață proprietară numită CNVio2.

Wi-Fi 6E reprezintă cel mai recent pas al evoluției conectivității fără fir și aduce îmbunătățiri semnficative în comparație cu Wi-Fi 5 cu care suntem familiarizați. Iar pentru cei care nu știu exact care este treaba cu standardele de rețea wireless, am vorbit despre ele mai în detaliu într-un video de pe Playground. Tot acolo am discutat și despre unul dintre cele mai tari routere la care te poți lega cu un kit de upgrade de la ASRock, deci vă invit să aruncați o privire.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button