CommunityRSS PaginaDeMedia

Weekend-ul 2-4 aprilie este weekend-ul Crosului CONIL –„Zâmbet pentru autism”

Perioada 2-4 aprilie este cea în care Asociația CONIL organizează în Crosul CONIL –„Zâmbet pentru autism”, un eveniment virtual care marchează Ziua Internațională a Autismului. Echipa CONIL, împreună cu sportivi români consacrați, precum Elisabeta Lipă sau Gabriela Szabo, jurnaliști și voluntari vor alerga timp de trei zile în cursa zâmbetelor pentru a aduna cei 2.222 km necesari pentru a putea trimite în tabere de integrare copii și tineri cu autism

În parteneriat cu Decathlon România și Clubul CSA Steaua București, Crosul CONIL are scopul de a susține copiii și adolescenții cu autism în procesul de recuperare și integrare și de a promova un stil de viață sănătos. Una dintre marile provocări ale Asociației CONIL este aceea de a face auzită vocea copiilor speciali și a familiilor lor. Nevoile lor de acceptare sunt enorme. Respingerea, etichetarea, excluderea, lipsa de toleranță și de tact creează traume majore, care lasă urme timp îndelungat. Din punct de vedere al costurilor de recuperare, provocările sunt uriașe. Asociația CONIL vine în sprijinul copiilor proveniți din medii defavorizate, familii monoparentale și a celor cu venituri mici.

Asociația CONIL luptă pentru copiii cu nevoi speciale

Pandemia a afectat considerabil strângerea de fonduri și mobilizarea, dar cei care se implică activ în susținerea copiilor cu nevoi speciale au reușit să contribuie cu burse de studiu, cu donații de până la 30 de mii de euro din partea lui Bogdan Micu, un buget de organizare de evenimente în locațiile HoReCa ale lui Dragoș Petrescu și o ofertă de 100000 euro din partea lui Mohammad Murad pentru amenajarea unei locații în care să funcționeze viitoarea Școală Gimnazială CONIL, în care copiii să aibă șansa de a învăța în baza unui curriculum adaptat, alături de o echipă multidisciplinară care realizează periodic planuri individualizate de intervenție.

Permanenta luptă pentru integrare și acceptare a copiilor cu autism precum și greutățile întâmpinate de părinți în asigurarea permanentă a programelor de recuperare și intervenție a copiilor și tinerilor cu autism trebuie să fie cunoscute! Cu sprijinul remarcabil al domnului Eduard Novak, singurul campion paralimpic român, dar și cu implicarea a numeroși și inimoși performeri – sportivi, jurnaliști, artiști – sperăm să ducem mesajul nostru cât mai departe! Alergăm împreună pentru zâmbetul copiilor cu autism Adela Hanafi, președinta Asociației CONIL, organizator al evenimentului

Cauzei copiilor cu autism li se alătură sportivi, jurnaliști și lideri de opinie: Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Marian Drăgulescu, Ioana Maria Moldovan, Roxana Ciuhulescu, Diana Bart, Marius Petrescu, Alexandru Constantin, Rareș Florin Stoica, Florin Căruceru, Camelia Lupașcu, Marius Saizu, sportivi profesioniști și copii de la Clubul CSA Steaua București, iar lista este deschisă tuturor celor care doresc să se implice. Înscrierile se pot face accesând pagina oficială a asociației și înregistrarea pe platforma special creată pentru Crosul CONIL.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button