PC&Consoles

Asheron’s Call va fi închis, iar celelalte MMO-uri Turbine se mută

O veste proastă pentru cei care de 17 ani mișună prin Asheron’s Call. MMO-ul va fi închis ca urmare a unei serii de schimbări foarte mari din cadrul studioului Turbine.

În ziua de 31 ianuarie 2017, MMO-ul, care la un moment părea a fi un concurent serios pentru EverQuest, va fi scos din funcțiune. În anul 2000, Asheron’s Call era al treilea cel mai mare MMORPG din lume, ca număr de jucători. Ce e drept, la acea vreme piața MMO-urilor era doar o fracțiune din ce avem acum, internetul fiind scump atunci, iar tehnologia permițând realizarea de jocuri poate prea arhaice pentru a fi pe placul tuturor.

O altă schimbare considerabilă care are loc la Turbine în acest moment este mutarea suportului pentru Lord of the Rings Online și Dungeons and Dragons Online la un alt studiou. Standing Stone Games, format din angajați recent concediați de al Turbine, se va ocupa de întreținerea acestor titluri, alături de Daybreak Games (fostul Sony Online Entertainment care a creat EverQuest).

Lord of the Rings Online continuă să fie un MMO cu ceva succes, iar Dungeons and Dragons Online a fost primul MMO care să facă tranziția de la joc plătit, cu taxă lunară, la Free2Play cu succes, unul chiar răsunător.

Abandonul lui Asheron’s Call reprezintă o pierdere însemnată pentru cei care țin la istoria jocurilor video. Alături de închiderea sa vine vestea că Asheron’s Call 2 va fi închis, iarăși, tot în ziua de 31 ianuarie 2017. Continuarea aceasta a fost lansată în 2002 și a fost aspru criticată pentru diferențele sale față de original. Asheron’s Call 2 a fost închis în 2005, dar din 2012 Turbine a readus jocul la viață, iar acum va fi scos iarăși din funcțiune.

[Gamasutra]

 

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close