Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Asetek impiedica AMD sa mai vanda Fury X

/
/
/
img

AMD si Gigabyte au dat de o mica problema cu vanzarea placilor video, compania Asetek incercand in acest moment sa impiedice comercializarea variantei GTX 900 Waterforce si a lui Fury X, cel putin in SUA. Dar nu pentru ca ar fi facut ceva rau, pur si simplu pentru ca au ales o anumita solutie de racire, Cooler Master.

Asetek si Cooler Master s-au aflat de mai bine de un an de zile intr-o disputa la tribunal, deoarece Asetek a considerat ca cei de la Cooler Master au copiat designul pentru un anumit tip de pompa de racire, cea gasita in modele precum: Seidon 120V, Nepton 140XL, Glacer 240L si multe altele.

Acea disputa s-a terminat cu succes, de doua ori, pentru Asetek, obtinand dreptul asupra a 25% din venitul generat de vanzarea solutiilor de racire facute de Cooler Master si abilitatea de-a bloca distribuirea lor in SUA.

gigabytewaterforce

Se intampla ca Radeon Fury X si variantele Waterforce ale placilor video GeForce GTX 900 facute de Gigabyte sa foloseasca solutii de racire Cooler Master, tocmai acelea care incalcau brevetul cu pricina.

Ca urmare, acum se incearca impedicarea vanzarii lor. O poveste destul de trista, in special pentru AMD, deoarece pana la Fury X au folosit solutii Asetek pentru racire lichida, cum ar fi pentru R9 295X2, si abia acum au trecut la solutia oferita de Cooler Master.

[WCCFTech]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar