GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Arx Fatalis refăcut în Unreal Engine 4 arată fantastic

Arx Fatalis a fost primul joc al celor de la Arkane Studios și a dat un indiciu despre direcția jocurilor ce urmau să fie produse de studio pe viitor. A fost mare, deschis, extrem de ambițios, foarte bun și cu vânzări record. De asemenea, jocul este foarte depășit acum din punct de vedere tehnic – a fost lansat în 2002 – adică este nevoie de un efort considerabil pentru a reveni la versiunea sa inițială ca să vedeți ce anume ați pierdut. Situația s-ar putea schimba, totuși, grație eforturilor studioului Blackcatgame Studios care, prin eforturile unui singur om, a pregătit recent un remake al jocului în Unreal Engine 4.

Rezumatul de pe ModDB descrie zona prezentată în clipuri ca fiind de la nivelul 11, satul Human Kingdom (probabil un typo, deoarece acel sat parcă era la nivelul 1), unde jucătorii pot să rătăcească prin împrejurimi, să vorbească cu NPC-uri, și să lupte cu gărzile. Evident, există o cale lungă de parcurs înainte ca munca să se finalizeze și având în vedere faptul că proiectele de acest gen sunt, de obicei, atât masive cât și neplătite, este posibil să nu fie niciodată terminată. Dar văzând acea grafică veche transformată toată într-una nouă și strălucitoare, recunoaștem că suntem impresionați de acest efort.

Si nu suntem singurii: co-fondatorul Arkane Studios, Raphael Colantonio, designerul și directorul Arx Fatalis, a remarcat și el modul.

Și dacă vocea din videoclip vi se pare ciudat de familiară, există un motiv bun să credeți asta: este Stephen Russell, vocea lui Corvo Attano în Dishonored 2. Îl puteți auzi și în videoclipul de mai jos.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button