Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Aruncam o privire la Microsoft Surface Duo cu Android

Microsoft Surface Duo a fost scos in lume pentru prima oara in luna Octombrie. Dispozitivul cu doua ecrane include doua display-uri de 5.6″ si rezolutie 1350×1800 care se desfac intr-un singur ecran de 8.3″. Chiar daca partea hardware nu mai este de mult un secret, Microsoft nu a lasat pe nimeni sa se joace cu softul Android si aplicatiile care sunt secretul din spatele lui Sufrace Duo. Asta s-a schimbat aceasta saptamana cand Microsoft a publicat emulatorul de Android pentru dezvoltatorii de aplicatii.

Zac Bowden (Windows Central) a resuit sa se joace cu emulatorul si navigarea prin intermediul gesturilor, iar Jonas Daehnert (PhoneDesigner) a transpus filmarile peste un Microsoft Surface Duo care ne ofera o idee mult mai buna despre cum functioneaza cele doua ecrane intr-un scenariu de utilizare real.

In videoclipul de aproape doua minute putem vedea cum aplicatiile si setarile se deschid pe un singur display, oferind utilizatorului posibilitatea de a le extinde si pe cel de-al doilea.

Acum ca dezvoltatorii de aplicatii s-au pus pe treaba si creeaza softuri care sa fie optimizate pentru ambele ecrane, va fi interesant sa vedem cum vor fi acestea avantajate de suprafata in plus. Aplicatiile Android destinate tabletelor au fost mai mereu destul de slabe, dar Microsoft abordeaza diferit problema aceasta. Majoritatea probabil vor rula full-screen pe un singur ecran, oferindu-ti posibilitatea de a rula o alta aplicatie pe ecranul secundar. Asemanator cu modul in care folosesti cel de-al doilea display pe PC.

Dezvoltatorii de softuri pot descarca emulatorul de Android direct de la Microsoft. Acesta este optimizat pentru Microsoft Surface Duo, iar un al doilea astfel de emulator va fi disponibil luna viitoare pentru Windows 10X de pe Surface Neo. Asteptam un raspuns mai detaliat din partea Microsoft referitor la cele doua ecrane ale dispozitivului si cum vad ei evolutia acestora in viitor.`q

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button