MORE

Artistii promoteri sau… promoterii artisti: o categorie care ma plictiseste maxim!

Artistii promoteri sau… promoterii artisti: o categorie care ma plictiseste maxim! Ii intalnesti mai ales la lansarile de echipament foto, dar si la celelalte lansari, de smartphone-uri bunaoara. Acestia din urma sunt in general posesorii vreunui blog, evident de calatorie, sau speakeri motivationali care iti explica in ce fel respectivul telefon le-a schimbat viata! Fac poze mai bune, le „șeruiesc” mai usor „cu prietenii” (cliseul maxim), in cateva cuvinte „citius, altius, fortius”, comunica mai bine, mai repede, mai eficient. Si nu exista model de telefon care sa nu intruneasca aceste criterii.

Dar byproduct-ul acestor speech-uri este imensa plictiseala si faptul ca esti silit sa suporti nenumaratele poze si impresii culese „prin lume”, pana se scorojesc peretii. Prietenii, muntele, plaja, Machu Picchu, Himalaya, cainele, pisica, incidentul „haios”, toate spre exemplificarea calitatilor respectivului gadget. Iar in cazul primei categorii, cea de la lansarile de echipament foto, este si mai rau! Acestia au in plus fata de primii orgoliul „profesionistului” si folosesc nemilos aceste biete lansari de produse foto pentru a-si expune capodoperele, un adevarat „showcase” artistic de cateva ore bune, de-ti vine s-o iei pe pereti!

Sub pretextul exemplificarii, vezi o adevarata expozitie de… oameni pe strada, munti si văi (sau văi de noi!), tramvaie etc. Fereasca Dumnezeu de vreun aspect prea „tehnic”, ar insemna sa faci pipi contra vantului: trendul este acum „user-oriented”, adica „ne intereseaza ce faci cu respeciva camera/obiectiv etc, NU camera/obiectivul etc in sine!”. De parca ăia care vin la o lansare n-ar fi ei insisi fotografi, videografi, jurnalisti, bloggeri, etc si n-ar sti sa faca o poza sau un clip cu aparatul respectiv!

Personal, ma intereseaza strict „partea tehnica”, restul vad eu ce si cum, punand mana si folosind, testand efectiv respectiva camera/obiectiv. Asa ca tare bine ar fi, ca in locul unei „slujbe” de cateva ore sa existe mai multe sample-uri pentru test… bunaoara. Si cititorul sau privitorul ar beneficia de mai multe opinii… tehnice si mai putine „of-uri” artistice!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button