RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECH

Articolul 13 devine Articolul 17

Forma finală a noii legislații de copyright pentru piața digitală comună a Uniunii Europene a fost publicată pe internet. Așa că dacă aveți la dispoziție câteva ore, puteți scormoni prin cele 148 de pagini pentru a înțelege exact ce schimbări sunt plănuite pentru internet.

Ceva ce probabil veți observa după 120 de pagini este că Articolul 13 nu mai sună chiar atât de rău. Chiar nu pomenește nimic despre filtre de internet. Asta pentru că au fost mutate la Articolul 17, noua denumire pe care o are Articolul 13. Conform informațiilor curente, când va sosi momentul votului săptămâna viitoare, cei care vor fi prezenți pentru vot vor avea ambele variante ale numelor, așa că poate nu este tocmai motiv de panică. Dar se aseamănă oarecum manevrelor de marketing dubioase întâlnite de obicei pe internet.

Există oarecum și o veste bună. Chiar dacă legislația este adoptată așa cum este, peste cinci ani de când este pusă în efect va fi efectuat un studiu care să analizeze impactul Articolului 17 asupra serviciilor/companiilor mici. Comisia va trebui apoi să acționeze în conformitate cu rezultatele acelui studiu. Din asta putem presupune că dacă impactul asupra pieței va fi unul negativ, legislația ar putea fi modificată.

[Julia Reda]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button