RSS PaginaDeMediaTech&IT

Armata Statelor Unite isi face echipa de e-sports

Intr-o campanie de atragere a tinerilor catre stagiul militar, Armata Statelor Unite isi creeaza propria echipa de e-sports.

Cu atatea shootere militare in jur, nu e de mirare ca Armata americana incearca sa capitalizeze cumva popularitatea jocurilor video printre tineri. Ultimul demers al multiplelor campanii de marketing initiate de US Army vizeaza astfel formarea unei echipe de e-sports. Membrii acesteia ar urma sa fie trimisi in turnee, unde sa poata interactiona cu tinerii mai aproape de mediul lor, activand ca purtatori de imagine pentru ceea ce, in ultima instanta, se doreste a fi o infatisare mai prietenoasa a Armatei.

In timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri tinute pe Reddit, Armata si-a invitat soldatii sa se inscrie pentru proiect, clarificand insa faptul ca toti membrii echipei de e-sports vor trebui sa fie militari activi. Printre responsabilitatile acestora se vor numara si teste beta pentru aplicatiile Armatei, ca si antrenamente cu sofware dedicat de instruire si simulare. O mentiune importanta in timpul sesiunii pe Reddit a fost ca membrii echipei de e-sports nu vor activa ca personal de recrutare, acest aspect ramanand in atributiile altor departamente.

Atat Armata, cat si Fortele Aeriene, au fost implicate in fenomenul e-sports si cu alte ocazii. In iulie si august, Armata a gazduit si transmis live un turneu pentru Street Fighter 5, in vreme ce Fortele Aeriane au lucrat cu o echipa de e-sports in timpul verii. Armata americana colaboreaza de asemenea si cu dezvoltatori de jocuri, avand chiar propriul titlu oficial: America’s Army.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button