MORE

ARM si TSMC vor produce procesoare pe 7 nanometri

Tehnologia nu sta pe loc, toata lumea se grabeste acum sa lanseze procesoare construite pe 10 nanometri, dar abia dincolo de acest procest de fabricatie incepe  adevarata aventura.

TSMC si ARM anunta un parteneriat pentru a dezvolta impreuna un nou proces de fabricatie care care sa permita realizarea de procesoare pe 7 nanometri. In acest moment nu prea exista solutii comerciale capabila sa ofere productia la aceasta scara, doar experimente efectuate de companii precum IBM.

Aceste noi procesoare ARM nu vor fi lansate peste noapte, punerea la punct a procedeului de productie va dura cativa ani de zile. Cel mai devreme va puteti astepta ca 7 nanometri sa fie posibil pe la sfarsitul lui 2019, sau cel mai probabil in 2020. Nu s-a pomenit ce fel de tehnologie va fi folosita in acest proces de fabricatie, ultra violete extreme fiind o posibilitate.

Pentru clientul de rand, tranzitia la un proces de 7 nanometri pentru procesoarele ARM se va vedea in performanta telefoanelor mobile si a tabletelor. Se va putea ingramadi la un loc un numar foarte mare de tranzistoare pe procesul de 7 nanometri, iar in cazul in care se vor folosi sisteme de compensare pentru pierderile de energie, ca FinFET, atunci va creste si eficienta.

Daca va intrebati unde exact ne aflam acum cu tehnologia procesoarelor mobile, Apple A9X este este acum la nivelul de 16 nanometri, fiind produs tot de TSMC.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button