RSS PaginaDeMediaȘtiri ITTECHTelefoane

ARM promite procesoare cu 30% mai puternice în fiecare an

Procesoare bazate pe arhitectura ARM sunt găsite în cam fiecare dispozitiv mobil de pe planetă, iar compania Arm Holdings are planuri să se extindă foarte mult pe viitor.

În cadrul conferinței TechCon 2018, Arm a dezvăluit câteva detalii despre cum va evolua arhitectura procesoarelor sale în următorii ani, iar cea mai îndrăzneață declarație a fost cea că vor oferi un spor de performanță de 30% cu fiecare generație nouă.

Arm Infrastructure pre-brief deck12

În acest moment ne aflăm pe platforma Cosmos construită pe 16 nanometri, după ea urmând: Ares pe 7 nanometri, Zeus pe 7nm+, și în cele din urmă Poseidon pe 5nm în anul 2021. Fiecare din aceste platforme va avea cu 30% mai multă putere ca cea dinaintea sa, alături de o varietate de funcții noi.

Procesoarele ARM nu mai sunt de ceva vreme limitate doar la telefoane mobile sau tablete, croindu-și drum și pe sectorul de servere în ultima vreme, compania promițând modele cu 96 de nuclee per socket.

Compania a ținut să diferențieze cu această ocazie soluțiile gândite pentru publicul larg de cele menite pentru servere și infrastructură. Astfel a fost anunțat brandul Arm Neoverse, sub care vor fi lansate în viitor produse precum acele procesoare cu 96 de nuclee.

 

[Anandatech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button