Telefoane

ARM promite HDR pe ecrane SDR și suport mai bun pentru VR

ARM a dezvăluit o serie nouă de componente menite să împingă tehnologia vizuală la un nou nivel.

Assertive Display 5 este un procesor nou care vine cu suport din hardware pentru filtrarea luminii albastre, în așa fel încât poate fi activat un mod de funcționare nocturn nativ pe orice dispozitiv care îl folosește. Include funcții de compensare pentru lumina ambientală și are suport deplin pentru HDR. Atât de deplin încât Assertive Display 5 este capabil să afișeze conținut ce arată de parcă ar fi în HDR pe ecrane care nu sunt HDR. Poate face asta mulțumită unui motor de colorare intern numit iridix8 HDR.

Avem apoi procesorul Mali D-71, care nu este un GPU ca majoritatea componentelor Mali, dar preia o parte din sarcinile de care trebuia să se ocupe până acum un GPU. Acest procesor poate să facă procesare și scalare de imagini, ocupându-se și de managementul compoziției ferestrelor, suportând până la 8 straturi diferite. Mali D-71 este gândit să opereze la o rezoluție de 4K la 120 de cadre pe secundă, ceea ce i-ar oferi destul de mult potențial pentru VR.

A mai fost anunțat și CoreLink MMU-600, o variantă mai mică a managerului de memorie din generația trecută, capabil să funcționeze cu un consum de energie mai mic și cu un nivel scăzut de latență.

Aceste tehnologii se vor propaga prin dispozitivele mobile ce se folosesc de arhitectura ARM pe parcursul următorului an.

[Android Police]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button