MORE

ARM introduce primu procesor pe 64 de biti pentru ceasuri inteligente

Tehnologia pe 64 de biti este implementata de foarte mult timp pe procesoare, AMD fiind primii care au pus bazele acestei arhitecturi, urmand cursul evident si ajungand pe terminalele mobile. Intai pe telefoane si tablete, iar acum, multumita celor de la ARM si pe ceasurile inteligente.

Nu este primul procesor pe 64 de biti de pe un ceas. Dar, conform ARM, acest procesor doreste sa schimbe fata interactiunii dintre utilizator, ceas si telefon, Cortex – A35 fiind primul procesor ce ruleaza pe acesta noua arhitectura.

Cortex – A35 promite sa fie mai econom in consumul de energie, asta comparativ cu alte procesoare similare de pe piata, consumand cu 32 la suta mai putina electricitate fata de un Cortex A53, acest procesor fiind destinat sa inlocuiasca Cortex A7, care este deja batranel. Pe langa asta, A35 permite o flexibilitate mult mai mare, putand sa isi gaseasca un loc atat intr-un telefon entry level, dar si intr-un chip pentru un ceas inteligent, fiind capabil sa suporte mai multe tipuri de instructiuni, facand din el un procesor cu mai multe utilizari practice.

Mai avem ceva totusi de asteptat pana la lansarea acestui procesor, ARM preconizand intrarea lui Cortex A35 pe piata undeva in 2016. Cu toate astea, chiar daca discutam de eficienta si utilizari multiple, acei 64 de biti nu sunt pansamentul ideal pentru problema bateriei care dispare dupa o zi. Asa ca poate o investitie pe viitor intr-un nou model de baterie ar fi un inceput bun.

Pana la urma voi ce preferati? Un ceas e-Ink inteligent, cu functii limitate, dar cu o durata sporita a bateriei. Sa zicem 14 zile. Sau un ceas inteligent produs de un brand cunoscut, cu ecran IPS si o tona de functii?

[ARM]

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close