TECHRSS PaginaDeMediaTech&ITTelefoane

ARM anunță Cortex-X1

Cel mai puternic procesor ARM făcut vreodată

ARM a dezvăluit seara trecută o nouă generație de procesoare. Iar pe lângă lucruri tradiționale, precum un Cortex A-78 ce aduce un spor previzibil de eficiență și performanță față de data trecută, a fost dezvăluit și ceva nou.

Compania a prezentat Cortex-X1. Un procesor cu totul nou, ce nu este menit ca un urmaș a seriei A-7x sau A-5x, ci ca un salt complet în ceea ce privește performanța. Acesta este și țelul său principal, să ofere performanță mai presus de orice. Iar asta nu se traduce doar prin a fi mai rapid, ca frecvență, față de semenii săi. Cortex-X1 este, pur și simplu, un procesor mai mare, capabil să calculeze simultan mai multe lucruri pentru că are mai multe componente efective ce se pot ocupa de procesare.

Acest procesor este realizat ca o evoluție a programului „Build on ARM Cortex Technology”, însemnând că nu doar va fi licențiat și vândut părților interesate, dar partenerii celor de la ARM chiar pot să modifice designul pentru a crea variante de Cortex-X1 ce se vor mula mai bine nevoilor acestora. Dar chiar și în aceste situații, accentul va fi pus tot pe putere.

Conform estimărilor curente, un Cortex-X1 este cu 30% mai puternic la cronțănit numere întregi față de actualul Cortex-A77 și cu 22% mai puternic față de un Cortex-A78.  Iar pe partea de Machine Learning, ce a devenit foarte populară în ultima vreme, are performanță dublă față de oricare dintre ele.

Ar trebui să vă așteptați să vedeți noile procesoare în uz pe parcursul următorului an. Avem parte până și de un GPU nou, un Mali-G78, ce aduce cu 25% mai multă performanță față de generația anterioară.

[Anandtech]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button