MORE

ARM a creat un procesor video nou numit Mali Egil

Rularea de clipuri video pe telefoane si tablete va deveni mai simpla chiar si pe cele mai firave, sisteme in viitorul nu foarte indepartat, pentru ca ARM tocmai ce a dezvaluit Mali Egil, un procesor video nou care va fi integrat ca o parte din noul chipset grafic Mali-G71.

Probabil va intrebati de ce ar fi nevoie de un procesor pentru decodare si codare video, din moment ce deja poti rula video fara probleme pe telefoane si tablete. Raspunsul este simplu. Folosind un singur nucleu, Mali Egil poate decoda fara probleme in timp real un clip video de rezolutia 1920×1080 la 80 de cadre pe secunda. Cand numarul de nuclee creste, performanta se scaleaza, atunci cand sunt folosite 6 nuclee sistemul fiind capabil sa decodeze video in format 4K la 120 de cadre pe secunda.

Egil7_575px

Pe langa asta, Mali Egil vine cu suport integrat, la nivel de hardware, pentru codare si decodare H.264 si VP9, doua formate foarte populare in acest moment, dar nu pare sa includa si H.265.

Acest procesor va fi lansat alaturi de noile chipset-uri ARM pe la sfarsitul lui 2016 si ar trebui sa inceapa sa fie integrat in urmatorii ani in marea majoritate a dispozitivelor mobile mai high-end, iar apoi sa se strecoare si in cele mai ieftine.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button