Gaming

ARK încă nu are DirectX 12!

La finalul săptămânii trecute, studioul Wildcard anunța ceva ce cu siguranță urma să bucure posesorii plăcilor video compatibile cu DirectX 12. Toate acele 380/390/970/980 urmau să fie testate până la maxim în ARK, acesta fiind în esență primul joc disponibil pe piață ce chiar are o implementare de DirectX 12 funcțională, nu sub forma unui test. Dar nu s-a întâmplat.

Wildcard anunță că nu au putut lansa la timp patch-ul ce adaugă suport pentru DirectX 12. Însă nu este anulat, nu este amânat pe termen nedefinit, tot va veni, săptămâna aceasta chiar. Au decis să nu lanseze vineri patch-ul, deoarece nu era încă la nivelul de calitate necesar, si ar fi provocat numeroase probleme. Cu ceva mai multă atenție și muncă vor avea o variantă funcțională a noului API integrată în ARK: Survival Evolved.

Când a fost anunțat inițial acest patch, promite o îmbunătățire a performanței cu 20%, ceva ce este chiar impresionant pentru un joc ce nu a fost construit de la zero cu infrastructura asta în minte, ci doar primește suport pentru DirectX 12.

Lansarea de săptămâna trecută ar fi coincis cu un week-end gratuit, care ar fi permis tuturor doritorilor să testeze jocul în DirectX 12, și să verifice puterea plăcilor video într-un test liber, ce nu necesită achiziția jocului, ca Ashes of the Singularity.

[Tom’s Hardware]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button