MORE

Arhitectura Nvidia Maxwell aduce performanta PC-urilor si nu numai

Daca cititi anuntul Nvidia Maxwel referitor la desktopul GPU „based”, ati putea crede ca va uitati la un viitor set conceput pentru laptop-uri: consum scazut de energie, o noua tehnologie anti-aliasing si un feature de downsampling care forteaza orice monitor sa afiseze continut 4K.

Totul pare sa sune ca un vis frumos pentru o masinarie de gaming portabila, si NVIDIA este de acord cu voi – astazi se lanseaza in mod oficial GPU-urile GeForce GTX 980M si 970M. Daca nu ati citit anuntul companiei, va vom prezenta noi varianta scurta: GPU-urile Maxwell de la Nvidia se refera strict la eficientizarea energiei, si cu o aluzie la „ajustarea” perfomantei grafice. Aceasta este o combinatie intre performanta ceva mai scazuta per watt si implementarea noilor tehnologii precum Multi-Frame Sample Anti-Aliasing de exemplu, tehnologie ce promite sa dea pe de alta parte un boost performantei generale a computerului cu pana la 30%, castigul fiind evident mai mare pe parte de vizual. Nvidia sustine de asemenea ca a facut pasi semnificativi in ceea ce priveste BatteryBoost, ce limiteaza framerate-ul din joc si imbunatateste performanta bateriei pe perioada jocului cu 20-30%.

In ceea ce priveste performanta bruta, noile GPU-uri nu promit numai ca vor evolua mai bine fara sa fie bagate in priza, dar noua super-rezolutie dinamica Maxwell (solutia branduita si optimizata pentru downsampling a NVIDIA) este realizata astfel incat sa puna continut 4K pe ecrane cu rezolutii mai scazute. E ca si cum… ti-ai minti monitorul: jocul ruleaza la rezolutie 4K si este „filtrat” pe laptopul tau la 1080p. Hmmm, este un arificiu interesant si abia asteptam sa-l testam!

Noile chip-uri Nvidia vor fi disponibile in laptopurile echipate cu GeFOrce GTX 980M si 970M incepand de… astazi! „Aparatura” ce contine noul hardware poate fi procurata de la „suspectii” obisnuiti: GT72 si GS60 de la MSI, ASUS G751, Gigabyte Aorus X7 si Clevo P150 (care va fi cel mai probabil rebranduit sub denumirea de Origin PC sau Maingear). Cum functioneaza aceste „aparate” in practica? Va vom anunta de indata ce unul dintre ele ajunge pe bancul noastru de test!

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Versiunea de 4GB 980M pt. urmatorii 5/6 ~ ani,nu o sa se innece,parerea mea,la full HD,poate la 4K o sa se simta,cat de cat (
    full HD 50-80 > 4K 20-40 FPSuri) care diferenta intre ele se minima…daca nu esti un fanatic de nota 11 cu renderizare sa vezi cel mai mic detaliu care este de maxim 10% mai buna calitate si dabea dupa anii astia se va scufunda usor usor.8 GB 980M mi se pare mult prea mult,adica e cum ar fi sa ai o casa din chirpici si langa un Rolls Royce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button