MORE

Arestat pentru Spam!

Nu se intampla in fiecare zi ca cineva care face lucruri extrem de enervante pe internet sa fie pedepsit pentru actele sale, dar din cand in cand se mai intampla.

Sanford Wallace, omul cunoscut si sub numele de Spam King, a fost arestat, primind o seninta de 2 ani si jumatate intr-o inchisoare federala din SUA, dupa ce a pledat vinovat la acuzatiile de frauda.

Acesta este unul dintre spamerii mai de renume ai internetului, activitatile sale cele mai celebre datand inca din anul 2008, cand a compromis cateva sute de mii de conturi de Facebook pentru a trimite mai bine de 25 de milioane de mesaje de spam.

Wallace a fost dat la acea vreme in judecata de Facebook, Myspace si alte servicii similare, fiind obligat sa plateasca daune in valoare de 1 miliard de dolari, pe care evident nu avea cum sa le achite. In 2011 a fost acuzat acte criminale, iar in cele din urma a fost trimis la inchisoare si mai este obligat sa plateasca o amenda de 310 mii de dolari.

Daca acest gen de masuri ar fi fost luate inca de la geneza internetului, poate casutele de e-mail nu ar fi in acest moment compuse din 97% spam. Sau poate spammerii doar ar fi devenit mai eficienti.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button