MORE

Arabia Saudita ameninta SUA cu vanzarea de bunuri in valoare de 750 miliarde de dolari

Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir, a transmis personal un mesaj al regatului catre Washington luna trecuta, avertizand legislatorii ca regatul ar fi fortat sa vanda note de trezorerie si alte bunuri in valoare de pana la 750 miliarde de dolari.

Ministrul de externe al Arabiei Saudite
Ministrul de externe al Arabiei Saudite, Adel al-Jubeir

Avertismentul vine in urma unui proiect legislativ american care ar servi sa traga la raspundere Arabia Saudita pentru roluri jucate de membrii ai aparatului politic al regatului in evenimentele din 11 Septembrie 2011.

Administratia Obama, in schimb, desfasoara actiuni de lobby in Congresul American pentru a bloca punerea in actiune a propunerii legislative, invocand dezastrul economic care are rezulta.

Proiectul legislativ din Senatul American este intentionat a clarifica dispozitiile privind imunitatea legala acordata natiunilor straine (acordata printr-o lege din anul 1976), astfel incat imunitatea respectiva sa nu fie valabila in cazuri in care respectivele natiuni sunt gasite vinovate de atacuri teroriste soldate cu morti ale cetatenilor americani pe teritoriul Statelor Unite.

[New York Times]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button